Miesten maajoukkueen tulevat karsintavastustajat arvottu

Sekä vuoden 2023 MM-lopputurnauksen karsintojen vaiheen 1 Euroopan karsintalohkot että EURO2024-karsinnan Relegation Roundin otteluparit miesten käsipalloilun osalta arvottiin torstaina. Suomi oli mukana molemmissa arvonnoissa.

MM-karsinnoissa vaiheessa 1 Euroopan karsintojen osalta mukana on 16 maata, jotka arvottiin neljään neljän maan lohkoon. Suomi oli arvonnan ykköskorissa ja sai lohkoon 2 vastaansa Viron, Georgian ja Iso-Britannian alemmista koreista.

MM-karsintalohkot voidaan pelata joko yksittäisinä koti- ja vierasotteluina tai turnausmuotoisena. Mikäli lohkon maat päätyvät pelaamaan karsinnan turnausmuotoisena, Suomen lohkossa 2 ensisijainen järjestämisoikeus on Iso-Britannialla, toisena järjestelyoikeuden saa Georgia ja mikäli kumpikin oikeudestaan luopuu, Suomi on järjestyksessä kolmas vaihtoehto järjestäjämaaksi.

Samassa arvontatilaisuudessa arvottiin niin ikään EURO2024-karsinnan Relegation Roundin neljä otteluparia. Maat oli jaettu kahteen arvontakoriin, joista Suomi oli kakkoskorissa. Ykköskorista vastaan tuli Georgia, jonka Suomi kohtaa näin ollen molemmissa karsinnoissa. Arvonnan tuloksen perusteella maat kohtaavat ensin Georgiassa ja ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Suomessa. Otteluparien voittajat etenevät EURO2024-karsinnan seuraavaan vaiheeseen.

Maat neuvottelevat keskenään otteluitten pelaamisesta, aikatauluista tiedotetaan sen jälkeen, kun maat ovat keskenään päässeet sopimukseen ja Euroopan käsipalloliitto EHF on vahvistanut aikataulun.

https://www.eurohandball.com/en/news/en/four-groups-drawn-to-open-men-s-world-championship-2023-qualifying/

https://www.eurohandball.com/en/news/en/derbies-highlight-ehf-euro-2024-relegation-round/

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.