P02 EHF Championship: Kirvelevä tappio Slovakialle

SUOMI-SLOVAKIA 23-25 (10–13)

Suomen alle 19-vuotiaiden toinen ottelu MU19 EHF Championship turnauksessa päättyi kirvelevään tappioon Slovakialle lukemin 23–25 (10-13). Kovaa taistellut ja hurjan loppukirin esittänyt Suomi on nyt selkä seinää vasten turnauksen jatkossa. Mahdollisuus edetä turnauksen semifinaalin säilyivät edelleen, se vaatii Suomelta vähintään kolmen maalin voittoa Liettuaa vastaan ja samalla Valko-Venäjän tulee voittaa Slovakia.

Ottelu lähti jälleen joukkueelta tahmeasti käyntiin. Ensimmäisen 20 minuutin aikana Suomen maalivahti Fredrik Parvinen piti Suomea pelissä parhaansa mukaan, hyökkäyksen tökkiessä Slovakia pystyi repimään jo 5 maalin eron. Viimeisen 10. minuutin aikana Suomi kuitenkin sisuuntui ja tiivisti puolustustaan. Joukkue taisteli itsensä peliin mukaan ja puoliajalle lähdettiin Slovakian johtaessa enää kolmella maalilla, tilanteen ollessa 13–11.

Toisen puoliajan taisteluilme jatkui hyvänä, maalivahti ja puolustuspelaaminen toimi edelleen kuten pitää ja joukkue pysyi Slovakian kannassa. Suomi taisteli lähes koko toisen puoliajan 1–3 maalia Slovakian perässä kuitenkaan ikinä pääsemättä rinnalle, saati ohi. Tämä johtui isosti ongelmista viimeistelyssä sekä teknisistä virheistä.

Kokonaisuudessaan ottelu oli selkeä parannus edelliseen ja sovituista asioista, varsinkin puolustuspäässä pidettiin kiinni.

Joukkueen unkarilainen valmentaja Beatrix Nagy oli ottelun jälkeen tyytyväinen, mutta hänen mielestään parannettavaakin jäi.

”Taistelimme tänään erittäin hyvin ja pelasimme mielestäni hyvän ottelun. Toisessa ottelussa peräkkäin tulemme otteluun hitaasti sisään, nämä ovat paljon henkisen puolen asioita, joiden kanssa meidän tulee työskennellä pelaajien kanssa. Tiukoissa, ratkaisevissa tilanteissa rutiinin puute kansainvälisen tason peleistä puuttuu selkeästi.”

”Maalivahti ja puolustuspelaamisemme on kehittynyt selkeästi ja on nyt niin hyvää, että se antaa meille mahdollisuuden voittaa näitä pelejä.”

Suomen joukkueen parhaana ottelussa palkittu Alexander Qvist oli tappiosta harmissaan.

”Tappio harmittaa. Hävisimme ottelun mielestäni siihen, että teimme liikaa teknisiä virheitä. Pelasimme kuitenkin selkeästi paremmin, kuin edellisessä pelissä. Oli myös hienoa, että taistelimme loppuun asti joukkueena.”

Suomen joukkue ja maalintenkijät

3                           Von Knorring, Casimir               1

4                           Peitsaro, Benjamin                    1

5                           Hammarberg, Edward              8

6                           Norström, Rasmus                     0

7                           Kaukoranta, Miika                      0

9                           Hakkarainen, Santeri                0

10                        Qvist, Alexander                        4

11                        Roos, Jonathan                           2

13                        Kemppainen, Julius                   2

15                        Vainionpää, Santeri                   2

17                        Maskula, Cajus                            1

18                        Mbembela, Karim                      0

19                        Molaug, Jonatan                         0

20                        Grönmark, Viktor                       2

 

#                          GOALKEEPER                               SAVES                SHOTS                SV%

 

1                           Nordqvist, Felix                           1                           6                           16.67 %

12                        Parvinen, Fredrik                        15                        35                        42.86 %

 

Lohkon toisessa ottelussa Valko-Venäjä juoksi Suomen torstaisen vastustajan yli lukemin 41–23

Ottelutallenne: https://ehftv.com/player/vod/finland-v-slovakia;entryId=0_l4tsozy9;category=YAC%20Events

Ottelutilastot: https://www.eurohandball.com/en/match/202111113701007/finland-slovakia/

Turnauksen tulospalvelu Euroopan käsipalloliiton sivuilla: https://www.eurohandball.com/en/competitions/national-team-competitions/men/m19-ehf-championship-2021/ztyzseq5OFc1gtwGxByTgg/bul-men-s-19-ehf-championship-2021/

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.