P02 EHF Championship: Suomi tarrasi viimeiseen oljenkorteen voittamalla Liettuan

SUOMI-LIETTUA 34-25 (16–13)

Suomi pelasi MU19 EHF Championship -turnauksen kolmannen ja samalla viimeisen lohko-ottelun Liettuaa vastaan torstaina. Ottelun panos oli selvä; vähintään kolmen maalin voitto vaaditaan jatkopaikkaan ja tämän lisäksi jännitetään voittaako Valko-Venäjä Slovakian. Näillä eväillä Suomi jatkaisi turnauksen välierään. Suomi hoiti oman tonttinsa tyylillä ja taidolla, oljenkorsi katkesi kuitenkin seuraavassa ottelussa, jossa Valko-Venäjä ei onnistunut kaatamaan Slovakiaa, vaan ottelu päättyi tasan 29–29.

Valmennusjohto painotti joukkueelle ottelun alun merkitystä ja toive toteutui, Suomi lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja johti ottelua viiden minuutin kohdalla peräti 5–1. Liettua joutui turvautumaan aikalisään ja tämän jälkeen saikin hiukan ottelun juonesta kiinni. Suomi jatkoi kuitenkin vahvaa puolustuspeliä ja kapteeni Edward Hammarbergin esimerkillä pystyi pitämään eron 3–5 maalissa, puoliajalle mentiin tilanteessa 16–13.

Toiselle puoliajalle kopista asteli päättäväinen ja latautunut Suomi. Maali kerrallaan ero kasvoi, ollen parhaimmillaan 51 minuutin kohdalla jo kymmenen maalia. Joukkue pelasi kurinalaista puolustusta ja hyökkäsi leveällä rintamalla, Liettualaisten yrittäessä roikkua perässä. Hyökkäyspäässä voisi mainita monta onnistujaa, mutta terävimmällä pelipäällä olivat viisi maalia tehnyt Benjamin Peitsaro, sekä todella vahvan ottelun pelannut Hammarberg, joka viimeisteli peräti 13 maalia.

Päävalmentaja Toni Kallio loisti ylpeyttä ottelun jälkeen, joka tietenkin muuttui harmitukseksi Valko-Venäjä-Slovakia tuloksen saavuttua.

”Olemme paranteet ottelu ottelulta ja tänään joukkue pelasi kovassa paikassa parhaan pelinsä turnauksessa ja siitä pelaajien on syytä olla ylpeitä. Harmittaa todella paljon, että emme silti yltäneet minimitavoitteeseemme, välieräpaikkaan. Ensi kerralla täytyy pitää huoli siitä, että muiden tuloksilla ei ole merkitystä jatkopaikan suhteen, vaan kaikki on omissa käsissä.”

Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi valitun Edward Hammarberg oli samoilla linjoilla päävalmentajan kanssa ottelun jälkeen.

”Onnistuimme tänään loistavasti, puolustus ja maalivahtipeli oli loistavaa. Saimme myös vihdoin hyökkäyspelimme kulkemaan ja siinä oli voiton avaimet. Joukkueen asenne oli alusta alkaen aivan loistava.”