Suomen miehille toinen niukka tappio Japanille

Miesten maajoukkue kärsi viikonlopun toisessa maaottelussa Japania vastaan taas kahden maalin tappion. Sunnuntaina Karjaalla pelatussa ottelussa Suomi taipui 27-29 (16-12).

Suomi hävisi lauantaina Riihimäellä pelatussa ottelussa 26-28 ja tälläkin kertaa Japani oli vahvempi, kun se korjasi voiton 27-29-lukemin. Suomi johti vielä tauolle lähdettäessä neljällä maalilla ja sillä oli voiton avaimet käsissään, mutta lopulta Japani korjasi potin.

– Meillä oli molemmissa peleissä mahdollisuudet voittoon, mutta viimeinen kymmenminuuttinen oli huono kummassakin pelissä. Siihen pitää saada terävyyttä jatkoa ajatellen, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren mietti.

Viikonloppu oli ensimmäinen Lindgrenille Suomen peräsimessä ja kokonaisuudessaan hän piti viikonlopun leiritystä ja pelejä opettavaisena.

– Toinen peli oli paljon parempi kuin ensimmäinen. Toisessa pelissä saimme hyvää prässiä ja nopea pelimme toimi paremmin.

– Oli tärkeä oppia tuntemaan pelaajia ja nämä olivat meille tärkeät pelit ennen ensi viikolla alkavia MM-karsintoja. Tulos ei ollut näissä peleissä pääasia, Lindgren jatkoi.

Lindgrenin mukaan erityisesti hyökkäyspelissä oli petrattavaa.

– Isoin ongelma oli maalinteko ja siinä meidän on pystyttävä olemaan tehokkaampi. Emme voittaneet yksi vastaan yksi -tilanteita emmekä olleet tarpeeksi kovia. Sitä myöten meidän oli pelattava enemmän laitojen kautta.

Suomen MM-karsinnat alkavat keskiviikkona 23.10. Tel Avivissa Israelin vieraana ja ensimmäinen kotiottelu on edessä 27.10., kun Kypros saapuu Riihimäen Cocks Areenalle.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.