Nico Rönnberg tsemppaa Suomea voittoon

Nico Rönnberg vetää ylpeänä ylleen maajoukkuepaidan, jonka rinnassa komeilee Suomen lippu. Nyt mielessä on tuleva EM2020-karsintaottelu, jossa Suomi kohtaa Valko-Venäjän. ”Itse en valitettavasti pääse pelaamaan, mutta tavoitteena on tietenkin voitto”, Nico kuittaa.

Suomen miesten maajoukkue saa lauantaina 27.10. vastaansa kovan, taitavan ja fyysisen joukkueen, joka koostuu sekä kokeneista pelaajista että nuorista talenteista. Nico joutuu tällä kertaa seuraamaan peliä katsomosta olkapäävamman takia, mutta on mukana tsemppaamassa joukkuettaan voittoon.

“Vaikka meillä on suhteellisen nuori joukkue, olemme ottaneet mittavia kehitysaskeleita. Aiomme taistella ja osoittaa, että voimme voittaa olipa vastassa kuinka kova joukkue tahansa. Annamme jokaisessa matsissa parhaamme ja katsomme, kuinka pitkälle se riittää”, Nico pohtii.

Nico toivoo, että Energia Areenan katsomo täyttyy lauantaina innokkaista kannattajista. ”Kaikki mukaan. Kannattaa ilman muuta tulla katsomaan, kuinka taistelemme saadaksemme pisteet kotiin.”

Suunta on ylös ja eteenpäin

Miesten maajoukkueen päätavoitteena on lopputurnauspaikka EM-kisoissa 2020. Nico uskoo maajoukkueen mahdollisuuksiin, vaikka Suomi arvottiinkin epäonnisesti kovaan lohkoon Valko-Venäjän, Tsekin ja Bosnia-Hertsegovinan kanssa.

”Toivon todellakin, että pääsemme tavoitteeseemme. Jos emme pääse, jokaisen pelaajan on tehtävä jatkossa yhä enemmän töitä nostaaksemme maajoukkueen perustasoa tulevaisuutta ajatellen.”

”Olemme polkeneet paikoillamme liian pitkään, mutta meiltä löytyy myös voitokkaita valonpilkahduksia. Muutama huippumatsi ei kuitenkaan riitä pitkällä aikavälillä. Meidän tulee päästä joukkueena ylös- ja eteenpäin tasolle, jolla voimme osoittaa olevamme tasaisesti parempia kuin monet muut joukkueet ja kykeneviä voittamaan vahvojakin vastustaja”, Nico pohtii.

Kohti maailman pelikenttiä?

Lähes koko ikänsä käsipalloa pelannut Nico (26v) sanoo saavuttaneensa pelaajana jo yhden suurimmista tavoitteistaan Cocksissa päästessään pelaamaan Champions liigan matseja. ”Jokaista päivää motivoivana tavoitteena on kehittyä niin hyväksi pelaajaksi kuin mahdollista”, Nico lisää.

Kun Nicosta puhutaan, paljon puhutaan myös maailman pelikentistä. ”Onhan se hauskaa, että puhetta riittää, mutta lopulta se on minun ja perheeni valinta. Olen valmis kohtaamaan suurempia haasteita, mutta meillä on vaimoni Saran kanssa kotona nyt parasta, mitä elämältä voi saada. Poikamme Dominic on vähän yli vuoden.”

Nicolla on jo kokemusta ammattilaiskentiltä Norjan pääsarjasta Arendalin joukkuepaidassa. ”Tuolta reissulta palattuani en ollut valmis lähtemään heti ulkomaille, mutta nyt elämä alkaa olla sillä mallilla, että lähtö voisi olla mahdollinen. Jos ja kun sopiva tilaisuus tulee, Ranska ja Saksa houkuttelevat eniten.”

Nico on tyytyväinen Cocksin kehitykseen, mikä sekin on pitänyt miehen kotimaassa. ”Cocksissa kaikki toimii ja pääsemme pelaamaan kovia matseja Euroopassa. Se on motivoivaa ja itselleni tärkeää.”

”Katsotaan rauhassa, mitä tulevaisuudessa tapahtuu En ota asiasta mitään stressiä, vaan elän tätä päivää ja teen parhaani niin pelikentillä että yksityiselämässä.”

Suomi – Valko-Venäjä 27.10.2018 klo 16, Energia Areena.

Liput ennakkoon lippuagentti.fi

Osta liput ennakkoon, säästät 5/lippu! Voit samalla voittaa itsellesi Nico Rönnbergin pelipaidan nimmareilla!

Nico Rönnberg #10, FIN during their Handball Finland – Slovakia World Championship 2019 Qualification match in Energia Arena 4. January 2018 in Vantaa, Finland. (Newspix24/Tomi Hänninen)

Avainsanat: EM2020, miesten maajoukkue, MMJ, Rönnberg

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.