Miesten maajoukkueella kovat panokset EM-karsinnan päätöksessä

Miesten maajoukkue pelaa viimeiset EM2024-karsintaottelunsa tällä viikolla ja taistelee edelleen lopputurnauspaikasta. Ensimmäisenä haasteena edessä on Serbia torstaina Vantaalla.

Suomella on vielä mahdollisuudet edetä karsintalohkosta jatkoon ja vähintään tasapeli joko Serbiaa vastaan torstaina ja Norjaa vastaan sunnuntaina saattaisi riittää Suomelle jatkopaikkaan. Tasapelitkin ovat toki kovan työn takana, sillä joukkueiden edelliskohtaamisissa Serbia oli Suomea vahvempi 10 maalin erolla ja Norja päihitti Suomen 13 maalilla. Päävalmentaja Ola Lindgren katsookin tulevia otteluita realistiselta kantilta.

– Haluamme parantaa edelliskohtaamisistamme ja pitää eron pienempänä. Lisäksi haluan nähdä, miten pystymme kilpailemaan ja taistelemaan. Esimerkiksi viimeksi Norjaa vastaan meille tuli 17 teknistä virhettä ja he tekivät 15 maalia vastahyökkäyksistä. Tuollaisissa asioissa haluan nähdä parannuksia.

– Tietenkin Serbia ja Norja ovat huippujoukkueita ja tiedämme otteluista tulevan meille isoja haasteita. Meillä on omat tavoitteemme otteluihin lähdettäessä, Lindgren linjaa.

Lindgren näkee kovat pelit jälleen erinomaisina kehitysmahdollisuuksina Suomelle.

– On selvä, että olemme altavastaajia, mutta haluan meidän pystyvän haastamaan ja pelaamaan omaa peliämme. Täytyy kuitenkin muistaa, että Serbia on huippujoukkue, jonka pelaajat pelaavat huippuseuroissa ympäri Eurooppaa, kun taas suurin osa pelaajistamme pelaa Suomessa. Sen myötä he ovat yksilötaidoiltaan meitä edellä.

– Meillä on lisäksi hyvin nuori joukkue, jolle tämä on tärkeä oppimis- ja kehittymismahdollisuus. Meillä on pelaajia, jotka tarvitsevat tällaisia huippupelejä kehittyäkseen, kun taas Serbialla on jo valmiiksi raudanlujia ja kokeneita ammattilaisia.

Suomen valmistautuminen ei ole sujunut aivan optimaalisesti, sillä kokoonpanoa ovat verottaneet useat loukkaantumiset. Samaan aikaan Lindgren on jatkanut nuorten pelaajien sisäänajoa joukkueeseen.

– Meillä on ollut paljon loukkaantumisia, jotka ovat vaikuttaneet kokoonpanoon, mutta tunnelma joukkueessa on kaikin puolin hyvä. Olemme harjoitelleet hyvin ja nostaneet nuoria pelaajia mukaan joukkueeseen.

Suomi ja Serbia iskevät yhteen torstaina 27.4. Vantaan Energia Areenalla. Ottelu alkaa kello 19.00. Norjan ja Suomen välinen ottelu pelataan Gjøvikissä sunnuntaina alkaen myös kello 19.00 Suomen aikaa.

Suomen joukkue Serbia- ja Norja-otteluihin:

Mikael Mäkelä (mv), Redbergslid (SWE)
Patrik Roslander (mv), GrIFK
Benjamin Helander, Rhein-Neckar Löwen (GER)
Linus Lindberg, HK Varberg (SWE)
Roni Syrjälä, Dicken
Fredrik Von Troil, GrIFK
Viktor Grönmark, HIFK
Kalle Kankaanpää, GrIFK
Max Granlund, Alingsås HK (SWE)
Thorsteinn Hjalmarsson, Fram (ISL)
Jonathan Ekman, BK-46
Benjamin Peitsaro, Dicken
Miska Henriksson, BK-46
Anton Koskue, Dicken
Oliver Nordlund, BK-46
Gusten Montonen, Amo HK (SWE)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.