Miesten maajoukkue taipui Norjalle

Miesten maajoukkue kärsi sunnuntaina EM-karsinnan toisen vaiheen ottelussa selvän tappion Norjalle. Karsintalohkon ennakkosuosikki Norja karkasi omille teilleen Vantaalla pelatun ottelun toisella jaksolla.

Suomi koki ikävän takaiskun jo ennen ottelun alkua, kun viikolla Serbiaa vastaan Suomen ykköstykkinä häärinyt Max Granlund joutui jäämään sivuun kokoonpanosta sairastumisen takia.

Alkuminuuttien jälkeen Norja alkoi vähitellen tehdä eroa, mutta Suomi roikkui vielä pelissä mukana. Ero kasvoi vähitellen kuitenkin seitsemään maaliin. Tauon kynnyksellä Suomi pääsi hiukan kaventamaan ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen Norja johti viidellä maalilla.

Toiselle jaksolla Norja tuli väkevästi ja tuplasi johtonsa alle kahdeksassa minuutissa. Suomella ei ollut voimia vastata ja jakson puolivälin jälkeen vierasjohto oli venähtänyt jo 15 osumaan. Ottelu oli käytännössä ratkennut ja Norja nosti hiukan jalkaa kaasulta, minkä myötä Suomi pääsi hiukan kaunistelemaan numeroita lopussa.

– Tämä oli vaikea peli meille, kuten oli odotettuakin. Norjalla on kova joukkue, jossa on paljon Bundesliigapelaajia.

– Pelasimme hyvän ensimmäisen jakson, mutta Norja lisäsi sitten tempoa toiselle ja me vähän väsyimme. Hukkasimme paikkoja ja Norja on niin nopea kääntämään peliä, että he saivat helppoja maaleja, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren kertasi.

13 maalin ero sinänsä kuvaa ottelua ja joukkueitten eroa Lindgrenin mukaan varsin hyvin.

– Tämä oli kuitenkin taas hyvää kokemusta nuorille pelaajillemme. Tämä on ero joukkueitten välillä, mutta meidän pitää ottaa tästä oppia ja mennä eteenpäin. Etenemme pienin askelin ja otamme tällaisista peleistä mukaan aina jotain.

Suomi jatkaa EM-karsintaa ensi vuoden maaliskuussa kotiottelulla Slovakiaa vastaan.

Miesten EM-karsintaa, Vantaa
Suomi – Norja 22-35 (14-19)

Suomen maalintekijät: Benjamin Helander 6, Fredrik Karlsson 6, Santeri Vainionpää 3, Fredrik von Troil 2, Christoffer Thor 2, Jonathan Ekman 1, Viktor Grönmark 1, Roni Syrjälä 1

2 min. ulosajot: Suomi 3×2 min, Norja 3×2 min

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.