Miesten maajoukkue isännöi Norjaa EM-karsinnoissa

Miesten käsipallomaajoukkueen EM-karsintojen toinen vaihe jatkuu sunnuntaina, kun maailman huippuihin lukeutuva Norja kohtaa Suomen Vantaan Energia Areenalla.

Suomi avasi pelinsä keskiviikkona vieraskentällä Serbiaa vastaan. Suomi joutui lopulta taipumaan 24-34.

– Analysoimme Serbia-ottelun ja katsomme mitä voimme tehdä paremmin. Meidän on pystyttävä vähentämään teknisiä virheitämme emmekä saa päästää sitä kautta vastustajaa nopeisiin hyökkäyksiin, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren miettii Suomen kehityskohteita edessä olevaan otteluun.

Karsintalohkon avausottelussa Slovakian 12 maalilla voittanut Norja on ennakkoon vielä Serbiaakin kovempi haaste. Norja lukeutuu aivan maailman huippujoukkueisiin ja siitä osoituksena kolme arvokisamitalia viimeisen viiden vuoden aikana.

Lindgren tiedostaa, että Suomella on edessään iso koetinkivi, mutta samalla hieno mahdollisuus oppia ja kehittyä.

– Meille Norjan pelissä ei ole heikkouksia. Meidän pelaajamme pelaavat pääosin Suomessa ja Ruotsissa, kun heidän pelaajansa pelaavat Norjassa, Saksassa ja Mestarien liigassa. Onhan siinä selkeä ero, mutta nämä ovat meille opettavaisia pelejä.

– Etenemme pienin askelin eteenpäin ja nämä ovat sellaisia pelejä joita tarvitsemme matkallamme, Lindgren korostaa.

Suomen ja Norjan välinen EM-karsintaottelu alkaa Vantaan Energia Areenalla kello 16.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.