Miesten maajoukkue revanssimielellä Kreikan kimppuun sunnuntaina

Suomen miesten maajoukkueen tie MM-karsinnoissa mutkistui melkoisesti torstaina Kreikan vieraana kärsityn 14 maalin tappion myötä. Edessä on kuitenkin jo sunnuntaina paikka kalavelkojen maksuun, kun Kreikka saapuu vieraaksi Riihimäen Cocks Areenalle.

Suomen päävalmentajan Ola Lindgrenin mukaan torstain ottelu jätti runsaasti toivomisen varaa ja parannuskohteet sunnuntaita ajatellen ovat tiedossa.

– Meidän puolustuspelaamisemme täytyy olla paljon intensiivisempää. Kreikka pääsi tulemaan liian helposti laidoilta keskelle ja tekemään niistä maaleja. Hyvän ja intensiivisen puolustuksen kautta saamme mahdollisuuden päästä myös nopeisiin hyökkäyksiin, Lindgren painottaa.

– Kotiyleisön edessä meidän on pystyttävä parempaan ja näytettävä olevamme parempi joukkue kuin mitä ensimmäisen pelin numerot antavat olettaa.

Suomen otteet MM-karsinnoissa ovat tähän saakka olleet melkoisen ailahtelevia ja myös tähän Lindgren toivoo muutosta. Peli kulkee vain ajoittain ja väliin on mahtunut heikompia jaksoja liikaa.

– Kahdessa ensimmäisessä ottelussa aloitimme pelin huonosti, mutta pystyimme parantamaan toisella. Ensimmäisessä Kreikka-pelissä oli positiivista, että aloitimme hyvin, muttemme pystyneet haastamaan toisella puoliajalla. Nyt tavoitteena on pelata ehjä ottelu, Lindgren sanoo.

Suomella on kolmesta pelatusta ottelusta koossa kaksi pistettä syksyn Kypros-voiton myötä. Jotta jatkomahdollisuudet pysyvät vielä olemassa, on Suomen käytännössä voitettava jäljellä olevat kolme otteluaan ja silloinkin jatkopaikka riippuu muiden otteluiden tuloksista.

Ottelu Riihimäellä alkaa sunnuntaina 5.1. kello 16.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.