Miesten maajoukkue otti revanssin Kreikasta MM-karsinnoissa

Viime torstaina Kreikan vieraan käsipallon MM-karsinnoissa selkeän tappion kärsinyt miesten maajoukkue otti revanssin kreikkalaisista sunnuntaina. Suomi voitti Riihimäellä pelatun ottelun 32-28 (16-14) ja oli kiinni suurinumeroisemmassakin voitossa.

Suomi avasi maalihanat ensimmäisellä minuutilla Nico Rönnbergin osumalla, mutta alkuminuutit sujuivat kaikkineen Kreikan lievässä hallinnassa.11. minuutilla Suomi teki kaksi nopeaa maalia ja siirtyi 5-4-johtoon saaden samalla otteen pelistä.

Kreikka kävi välillä tasoissa, mutta muuten avausjakson loppua kohti edettiin Suomen parin maalin johdossa. Kolmea maalila suuremmaksi ero ei kasvanut missään vaiheessa ja tauolle mentiin kahden maalin kotijohdossa.

Toisen jakson alkuminuuttien jälkeen Suomi alkoi repiä pientä kaulaa ja reilun kymmenen minuutin jälkeen eroa oli jo viisi maalia. Suomi käytti tämän jälkeen Kreikan kaksi perättäistä ulosajoaan hyväksi mainiosti ja johti parhaimmillaan jo kahdeksalla maalilla.

Pieni huolimattomuus hyökkäyspäässä kostautui kuitenkin viimeisellä kymmenminuuttisella ja Kreikka pääsi kaventamaan eroa, mutta Suomen voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa enää uhattuna.

Suomen maalilla Mikael Mäkelä pelasi vahvan ottelun ja maalinteosta suurimman vastuun kantoivat 11 maalia heittänyt Nico Rönnberg sekä 7-metriset varmasti upottanut ja kaikkiaan yhdeksän maalia kirjannut Teemu Tamminen.

– Kreikassa meillä oli hyvä alku peliin, mutta sitten oli vähän epäonneakin ja heitimme tolppiin monta kertaa peräkkäin. Se söi nuorta joukkuetta. Nyt oli parempaa kaikkineen, Tamminen arvioi.

– Tämä osoitti, että jos saamme pelimme kulkemaan, olemme hyvä joukkue.

Samoilla linjoilla oli myös ottelun parhaana pelaajana palkittu Rönnberg.

– Vierasottelussa pelasimme yhden huonon 15-minuuttisen, mutta tänään tämä oli hieno peli meiltä ja hyvä voitto, Rönnberg tiivisti.

Suomen mahdollisuudet MM-karsintalohkon voittoon ovat hyvin pienet, mutta ainakin teoriassa olemassa. Karsintojen viimeisen kotiottelunsa Suomi pelaa tulevana keskiviikkona 8.1. kello 18.30 Israelia vastaan niin ikään Riihimäellä.

Nico Rönnberg ja Oscar Kihlstedt pelasivat sunnuntaina 50. miesten maaottelunsa.

MM-karsintaa, Riihimäki:
Suomi – Kreikka 32-28 (16-14)

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 11, Teemu Tamminen 9, Max Granlund 4, Ian Martin 3, Roni Syrjälä 3, Robin Sjöman 2

2 min. ulosajot: Suomi 5 x 2 min., Kreikka 4 x 2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.