Miesten maajoukkue nousi toisella jaksolla komeaan voittoon Kyproksesta

Miesten maajoukkue avasi pistetilinsä MM-karsinnoissa kaatamalla Kyproksen sunnuntaina Riihimäellä lopulta selvin numeroin 30-20. Ensimmäiset 40 minuuttia Kypros oli kuitenkin vahvasti pelissä mukana.

Ottelu alkoi Suomelta nihkeästi ja Kypros karkasi nopeassa tahdissa 3-0-johtoon. Suomen pelaamista hyökkäyspäässä leimasi liika kiire ja ratkaisut olivat hätäisiä. Toisaalta Kypros pääsi tekemään maaleja liian helposti. Vaikka Suomi pääsi nopeasti peliin mukaan, kymmenen peliminuutin jälkeen tilanne oli jo 4-7.

Suomi alkoi tämän jälkeen saada puolustuspelaamista paremmin kuntoon, mutta hyökkäyspelissä nähtiin edelleen liikaa virheitä. Ero kutistui jo maaliin, mutta rinnalle saakka Suomi ei päässyt ja Kypros nykäisi uudestaan neljän maalin eron. Aivan jakson lopussa Kypros sortui ulosajoihin ja Suomi pääsi lopussa hiukan kaventamaan, mutta kaikkineen avausjaksosta jäi paljon parannettavaa.

Tauolta Suomi tuli vahvasti ja puristi tilanteen minuutissa tasoihin. Ensimmäistä kertaa Suomi siirtyi ottelussa johtoon 33. minuutilla Teemu Tammisen kautta aikain 400. maaottelumaalilla. Kunnolla peli ei kuitenkaan vieläkään avautunut ja Kypros pysyi mukana tilanteeseen 19-19 saakka.

Tämän jälkeen ottelun luonne kuitenkin muuttui täysin. Suomi sai puolustuksensa muurattua täysin umpeen ja Kypros oli neuvoton pelaten peräti lähes 15 minuuttia ilman ensimmäistäkään maalia. Suomi sai samalla hyökkäyspelin paremmin uomiin ja paineli omille teilleen ja lopulta komeaan voittoon.

Yksi ottelu kulminaatiopisteistä oli maalivati Patrik Roslanderin komea kaksoistorjunta Suomen pelatessa vajaalla tilanteessa 21-19. Tuohon torjuntaan tuntui hiipuvan vieraiden usko ja Suomi vastaavasti sai lisää virtaa.

– Toivottavasti ulkopelaajatkin saivat siitä lisää energiaa, Roslander naurahti ottelun jälkeen.

– Ottelu oli alkuun varsinkin maalivahdeille vaikea. Toki Kyprosta oli käyty ennakkoon läpi, mutta todellisuus kentällä on sitten usein vähän erityyppinen kuin on ennakoitu.

Vaikeudet etenkin avausjaksolla eivät toki koskeneet vain maalivahteja.

– Me teimme vähän tyhmiä ratkaisuja sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Toisaalta Kypros pelasi fiksusti ja otti pelistä vauhdin pois. Ihan kuten viikolla Israelissa pelasimme kuitenkin toisen jakson täysin toisella tavalla, Roslander mietti.

– Hyvä fiilis tulee maalivahdillekin pelata tuollaisen puolustuksen takana kuin meillä toisella jaksolla oli. Kun pelaamme sillä tasolla johon pystymme parhaimmillamme, niin tuloskin on sitten tätä, Roslander viittasi toisen jakson voittamiseen 12 maalilla ja Kyproksen pitämiseen vain viidessä tehdyssä maalissa.

MM-karsintaa, Riihimäki:
Suomi – Kypros 30-20 (13-15)

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 7, Fredrik Forss 4, Benjamin Helander 4, Roni Syrjälä 4, Sebastian Säkkinen 4, Max Granlund 3, Teemu Tamminen 3, Ian Martin 1

2 min. ulosajot ja sulkemiset: Suomi 3 x 2 min, Kypros 4 x 2 min.

Yleisöä: 600

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.