Miesten maajoukkue nimetty lokakuun EM-karsintaotteluihin

Miesten käsipallomaajoukkue aloittaa EM-karsinnan toisen vaiheen lokakuussa. Jatkokarsintalohkon avauksessa Suomi matkaa Serbian vieraaksi ja kohtaa sen jälkeen kotonaan Norjan.

Suomi selvitti tiensä jatkokarsintaan jo alkuvuodesta kaatamalla Georgian kaksiosaisessa ottelussa. Nyt vastus kovenee selvästi, sillä vastassa lohkossa on Serbian ja Norjan lisäksi Slovakia.

– Kovia joukkueita on vastassa EM-karsinnassa, mutta käytämme joka ottelun kehittääksemme omaa peliämme, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren luonnehtii.

Lindgren on nimennyt ryhmän lohkon avauspeleihin ja mukana on myös useampia tuoreita kasvoja. Fredrik Von Troil on mukana kokonaan uutena nimenä ja useammalla valitulla pelaajalla on tilillään alle kymmenen miesten maaottelua. Mitään radikaalia nuorennusleikkausta Lindgren ei kuitenkaan joukkueeseen ole tekemässä, vaan haluaa ajaa vähitellen sisään tuleviakin vastuunkantajia.

– Nostimme jo viime vuonna mukaan nuorempia pelaajia ja jatkamme samaa. Tavoitteena on ottaa koko ajan pieniä askeleita kohti huippua, mutta matka toki on pitkä, Lindgren sanoo.

– Meillä on nyt koossa noin 35 pelaajan ryhmä, joista 16 pelaajia on syntynyt vuosina 2000-05. Olemme ottaneet paljon nuoria mukaan kasvamaan ennen kaikkea tulevaisuutta varten.

Serbian ja Suomen välinen lohkon avausottelu pelataan keskiviikkona 12.10. Nišissä. Norjan Suomi kohtaa Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina 16.10. kello 16.00.

Suomen joukkue Serbiaa ja Norjaa vastaan:
Patrik Roslander (mv), GrIFK
Mikael Mäkelä (mv), Redbergslid (SWE)
Benjamin Helander, Rhein-Neckar Löwen (GER)
Christoffer Thor, Alingsås (SWE)
Gusten Montonen, AMO (SWE)
Santeri Vainionpää, Cocks
Fredrik Von Troil, GrIFK
Roni Syrjälä, Dicken
Richard Sundberg, GrIFK
Viktor Grönmark, HIFK
Miska Henriksson, BK-46
Edward Hammarberg, Offersheim-Schwetzingen (GER)
Max Granlund, Alingsås (SWE)
Robin Granlund, GUIF (SWE)
Fredrik Karlsson, Lindesberg (SWE)
Jonathan Ekman, BK-46

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.