Naisten maajoukkue nimetty syyskuun lopun maaotteluleirille

Suomen naisten käsipallomaajoukkue kokoontuu syyskuun viimeisellä viikolla maajoukkueleirille, jonka aikana joukkue kohtaa kahdesti Ruotsin liigamaajoukkueen. Päävalmentaja Tomas Westerlund on nimennyt joukkueensa leirille.

Joukkue kokoontuu tiistaina 27.9. ja ryhmään nimettyjen 17 pelaajan lisäksi kolmikko Natasha Foley, Isabel Larsson ja Ella Paukku on mukana harjoituksissa ennen torstaina ja perjantaina pelattavia otteluita.

– Joukkue on melko lailla sama kuin aiemmin, mutta muutaman nuoren pelaajan olemme nostaneet mukaan. Varsinaisesti poissa on vain Emma Aarnio, joka on loukkaantuneena ja palaa vasta joulun jälkeen kentille, Westerlund kertoo.

Tavoitteet leirille ovat selkeät ja tähtäin ennen muuta marraskuun alussa pelattavissa MM-karsintaotteluissa Itävaltaa vastaan.

– Haemme nyt leirillä yhteispeliä mahdollisimman hyvään kuntoon sekä hyökkäyksen että puolustuksen osalta. Viimeisimmässä ottelussamme Argentiinaa vastaan puolustuspelaaminen oli todella hyvää. Siitä ottelusta on toki jo aikaa ja sarja Suomessa on vasta alkamassa, mutta samaa intensiteettiä pelaamiseen haemme nyt, Westerlund painottaa.

Ruotsin liigamaajoukkue tarjoaa varmuudella kovan haasteen Westerlundin suojateille.

– Sieltä tulee todella kova joukkue vastaan. Ruotsilla on 22 pelaajaa maajoukkueen mukana ja tässä ryhmässä ovat sitten sen jälkeen tulevat parhaat pelaajat, Westerlund kertoo.

– Saamme kovan mittarin ja lisäksi on hienoa päästä todella pitkän tauon jälkeen pelaamaan maaotteluita kotiyleisön edessä.

Ottelut pelataan torstaina 29.9. Karjaalla ja perjantaina 30.9. Siuntiossa. Kumpikin kamppailu alkaa kello 19.00.

Joukkue maaotteluleirille:
Wilhelmina Wolff (mv), IFK Örebro (SWE)
Ida Lökström (mv), Dicken
Suvi Erhovaara (mv), KyIF
Ellen Voutilainen, Skuru IK (SWE)
Lotta Kulju, IFK Örebro (SWE)
Johanna Hilli, GrIFK
Anna Westerlund, Dicken
Matilda Peitsaro, Dicken
Sara Sandelin, Bønes IL (NOR)
Maja Sannholm, KyIF
Ella Holopainen, HIFK
Linn Wentzel, Dicken
Julia Lönnborg, Tyresö HK (SWE)
Nicolina Fredriksson, Aranäs HK (SWE)
Emilia Karell, KyIF
Ella Valkamo, Dicken
Joanna Yli-Suvanto, SIF