Miesten maajoukkue hakee sunnuntaina jatkopaikkaa EM-karsinnassa

Suomen miesten käsipallomaajoukkue taisteli keskiviikkona komean 22-22 -tasapelin Georgian vieraana EM-karsinnassa ja maat ratkaisevat jatkopaikan kohtalon sunnuntaina toisessa osaottelussa Vantaalla.

Tasatulos vierasottelusta antaa Suomelle erinomaiset lähtökohdat sunnuntaille. Päävalmentaja Ola Lindgren kuitenkin muistuttaa, että edessä on vielä kova tehtävä.

– Tulos keskiviikkona oli toki erinomainen ja meillä on nyt toinen ottelu kotikentällä. Ei voi kuitenkaan liikaa laskea pelkän kotiedun varaan. Näimme marraskuussa, että Georgia on kova joukkue myös vieraskentällä, Lindgren viittaa niin ikään Vantaalla pelattuun MM-karsintaotteluun, joka päättyi pistejakoon.

– Keskiviikon ottelussa oli paljon hyvää, mutta meidän pitää saada vielä karsittua helppoja virheitä. Totta kai jatkopaikka meillä on tähtäimessä.

Keskiviikkona Tbilisissä erinomaisesti pelannut Suomen maalivahti Mikael Mäkelä painottaa myös, että vaikka lähtökohdat ovat hyvät, otteluparin voittamiseksi on vielä kova työ edessä.

– Vierastasapelin myötä meillä on varmasti pieni etu, mutta vasta ensimmäinen ottelu on pelattu ja mitään emme ole vielä saavuttaneet. Meidän täytyy ehdottomasti pelata hyvä ottelu sunnuntaina voittaaksemme, Mäkelä sanoo.

Otteluparin voittaja ratkaistaan yhteismaalein. Voittaja etenee EM-karsinnan kakkosvaiheeseen, joka pelataan lokakuun 2022 ja maaliskuun 2023 välillä. EM-lopputurnaus pelataan tammikuussa 2024 Saksassa.

Ottelu Vantaan Energia areenalla alkaa sunnuntaina kello 16.00 ja se pelataan vallitsevien rajoitusten takia ilman yleisöä. Ottelu on nähtävissä SolidSportin kautta.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.