Miesten maajoukkue avaa MM-karsinnat Luxemburgissa

Suomen miesten maajoukkueen urakka MM-karsinnoissa alkaa keskiviikkona Luxemburgin vieraana. Maajoukkue kokoontui Kisakallioon valmistautumaan karsinta-avaukseen sunnuntaina.

Päävalmentaja Kaj Kekillä on ryhmässään useampi uusi pelaaja ja valmistautumisessa tämä on ollut yksi määräävistä tekijöistä.

– Olemme pyrkineet saamaan sekä hyökkäys- että puolustuspelin kuntoon, niitä on työstetty ihan normaalisti. Sen verran uusia pelaajia on mukana, että olemme hakeneet myös oikeaa ryhmitystä ja oikeita pelaajia oikeisiin paikkoihin ja toimimaan yhdessä, Kekki kertoo.

Suomi ja Luxemburg kohtasivat viimeksi EM-karsintojen play-offs –vaiheessa keväällä 2016, joten tuntumaa keskiviikon vastustajaan on omakohtaisestikin.

– Varmasti tasainen vääntö on keskiviikkona edessä, niin oli edellisissä kohtaamisissakin. Meillä on joukkueessa toki aika paljon muutoksia tapahtunut sen jälkeen, joten suoraa vertailua ei voi tehdä.

Suomi kohtaa karsintojen avausviikolla lauantaina kotonaan Venäjän, mutta Kekin mukaan tuota ottelua ei vielä tässä vaiheessa liiemmin ajatella.

– Venäjä on sitten ryhmä isoja poikia ja siinä ottelussa on erilaiset tavoitteet, mutta emme mieti sitä nyt vielä. Tällä hetkellä kaikki ajatukset ovat Luxemburgissa ja kaikki tehdään sen eteen, että saamme karsinnat käyntiin vierasvoitolla.

Suomen joukkueessa oli muutamia poissaoloja jo alun perin ja joukkueen nimeämisen jälkeen Miro Koljonen joutui jäämään vielä sivuun loukkaantumisen takia ja hänen tilalleen nimettiin Sebastian Säkkinen. Nimetyistä pelaajista Teemu Tamminen ja Max Granlund ovat lisäksi siviiliesteiden takia sivussa Luxemburg-ottelusta.

– Molemmat liittyvät vahvuuteen vasta torstaina, Kekki vahvistaa.

– Esteitä ja poissaoloja on, mutta ei kannata miettiä niitä pelaajia jotka eivät ole mukana. Keskitymme nyt täysin otteluun niillä pelaajilla, jotka ovat käytettävissä.

Luxemburgin ja Suomen välinen MM-karsintaottelu pelataan Luxemburgissa keskiviikkona 25.10. kello 20.00 Suomen aikaa. Ottelun reaaliaikainen seuranta Euroopan käsipalloliiton EHF:n verkkosivuilla.

Suomen ja Venäjän kohtaaminen lauantaina 26.10. pelataan Vantaan Energia Areenalla kello 17.00. Pääsyliput otteluun ennakkoon täältä.

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.