Sebastian Säkkisellä on nyt näytön paikka

Oikeassa laidassa pelaava Sebastian Säkkinen on enemmän kuin innoissaan. Paikka miesten maajoukkueessa on unelmien täyttymys. ”Nyt pelaan jokaisesta minuutista täysillä ja teen kaikkeni joukkueen eteen.”

Sebastian Säkkinen, Atlas Vantaa, Käsipallon Miesten SM – liiga, Atlas Vantaa – Bk-46, Myyrmäen urheilutalolla, Vantaalla 15. helmikuuta 2017. (Matti Matikainen/Newspix24)

BK-46:n kasvatti ja viimeiset vuodet Atlas Vantaan edustusjoukkueessa pelannut Sebastian (23 v.) on juuri viettänyt elämänsä ensimmäiset leiripäivät miesten käsipallomaajoukkueen kanssa Kisakalliossa. Aamupäivästä on treenattu puolustusta ja illemmalla on hiottu hyökkäystä.

Päivän saldona on hyvä mieli ja ennen kaikkea pääsy Luxemburgiin ensimmäiselle miesten maajoukkuereissulle. ”Kokemusta on nuorten maajoukkuetoiminnasta, mutta miesten maajoukkue on uutta. Tosi hyvältä tuntuu.”

Kovaa treeniä ja tekemistä

Sebastianille avautui tilaisuus, kun maajoukkueen kapteeni, GrIFK:n Miro Koljonen joutui jäämään loukkaantumisen takia lokakuun karsinnoista sivuun. Sebastian toivottaa Mirolle pikaista paranemista ja kiittää valmennusjohtoa saamastaan mahdollisuudesta.

”Olihan se huippuhetki, kun soitettiin ja kysyttiin, olisinko kiinnostunut pelipaikasta maajoukkueessa. Ei siinä tilanteessa ollut kuin yksi mahdollinen vastaus”, Sebastian kertoo.

Vuonna 1994 syntyneellä Sebastianilla on 16 vuoden kokemus lajista. Into treenaamiseen ja kehittymiseen on säilynyt silkasta rakkaudesta lajiin. Joukkueurheilu on se iso juttu.

”Tavoitteet ovat muuttuneet kasvun ja vuosien myötä. Yksi isoista tavoitteistani on ollut aina pääsy maajoukkueeseen. Nyt tavoitteena on pysyä maajoukkueringissä, tehdä parhaansa ja päästä jonain päivänä ulkomaille pelaamaan. Kaikki tämä vaatii kovaa treeniä ja tekemistä.”

Me-henki on korkealla

Sebastian aikoo ottaa tulevan rauhallisin mielin enempiä stressaamatta. Nyt on näytön paikka. Omiksi vahvuuksikseen vasenkätinen ja 186-senttinen laitapelaaja lukee nopeat vastahyökkäykset ja peliälyn.

”Kaikkeni menen antamaan ja tekemään mitään säästelemättä. Jos saan mahdollisuuden ja peliaikaa, niin käytän jokaisen minuutin vähintäänkin sataprosenttisesti.”

Miesten käsipallomaajoukkueeseen on ollut Sebastian mukaan helppo solahtaa, sillä kaikki tuntevat toisensa jo entuudestaan.

”Tulemme hyvin toimeen keskenämme ja me-henki on vahva. Treenit ovat olleet juuri sellaisia kuin olen odottanut. Yhdessä tehdään ja suunnitellaan. Olen erittäin tyytyväinen.” 

Peliä suurella sydämellä

Vaikka ajatukset ovat juuri nyt Luxemburgissa 25.10. pelattavassa MM-karsintaottelussa, Vantaan Energia Areenalla lauantaina 28.10. pelattavaa Suomi-Venäjä -ottelua Sebastian odottaa niin ikään jo innolla.

”Suomen joukkue saa vastaansa maailmanluokan vastustajan. Olemme valmiina taistelemaan jokaisesta pallosta täysillä ja koko sydämellä”.

”Onhan se komea tilaisuus, joten peliä kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan. Vastaavia tilaisuuksia ei usein tule Suomen käsipallomaailmassa eteen. Nyt vain kaikki kannustamaan Suomi voittoon”, Sebastian sanoo.

 

Liput ennakkoon 10 € ja 20 € osoitteesta Lippuagentti.fi

Lippuja saatavilla myös ovelta 15 € ja 25 €

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.