Miesten maajoukkue aloittaa EM-karsinnan ensimmäisen vaiheen keskiviikkona

Suomen miesten maajoukkue kohtaa EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa Georgian. Suomi lähtee hakemaan jatkopaikkaa tuttua vastustajaa vastaan.

Suomi ja Georgia ovat kohdanneet toisensa parin viime vuoden aikana yhteensä neljästi. Vuoden 2022 EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa ensimmäinen Georgiassa pelattu osaottelu päättyi tasapeliin, mutta kotikentällään Suomi otti selvän 37-21-voiton.

Viimeksi joukkueet kohtasivat toisensa marraskuussa Vantaalla pelatussa MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen karsintaturnauksessa. Tuolloin pisteet jaettiin numeroin 29-29.

Suomen päävalmentaja Ola Lindgren tuntee tulevan vastustajan hyvin eikä odota helppoa iltapuhdetta vieraskentällä keskiviikkona.

– Vaikea ottelu on tiedossa. Tiedämme vastassa olevan kova joukkue. Tärkeintä on saada tästä ottelusta hyvä tulos toiseen osaotteluun.

Suomen joukkue on kokenut pienoisia vastoinkäymisiä, sillä joukkueesta puuttuu pelaajia. MM-karsintaturnauksen paras maalintekijä Benjamin Helander on sivussa kokoonpanosta ja lisäksi viime hetkellä sivuun ovat joutuneet jäämään Christoffer Thor, Gusten Montonen sekä Jonathan Ekman. Joukkuetta on täydennetty Jonathan Roosilla ja Edward Hammarbergillä. Myös MM-karsinnoista sivussa ollut Richard Sundberg on taas maajoukkueen mukana.

– Meiltä puuttuu pelaajia ja meillä on aika nuori joukkue matkassa. Siinä mielessä tämä on meille iso haaste. Yritämme keskittyä omaan peliimme ja prässätä heitä nopealla pelillä. Katsotaan miten se onnistuu, mutta meillä on myös monia muita vaihtoehtoja ja voimme tehdä muutoksia pelin edetessä, Lindgren miettii.

Ottelu keskiviikkona alkaa kello 17.00 Suomen aikaa. Toinen osaottelu on edessä sunnuntaina 9.1. Vantaalla.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.