Maalivahti Mikael Mäkelä, matkalla Georgiaan

Moikka Mikael, ensiksi nopea kysymys, miten meni joulu?

Joulu tuli vietettyä rauhallisesti, oman perheen kesken.

Arvokisakarsinnat ja vastaan asettuu jälleen Georgia, mitä tunteita Georgia herättää?

Georgia on tuttu vastustaja, viimeksi kohdattiin marraskuussa. Olemme pelanneet tiukkoja pelejä heitä vastaan, ja kyseessä ei todellakaan ole mikään helpoin vastus.

Mitä odotat Georgian joukkueelta?

Odotan heiltä meitä hitaampaa, mutta ehkä vähän painavampaa hyökkäyspeliä. Meidän hyökätessä sanoisin, että voimme odottaa heiltä erittäin fyysistä puolustuspään pelaamista.

Suomella jälleen jonkun verran loukkaantumisia, miten näet että valmistautuminen karsintoihin on mennyt?

Tietenkin hieman harmi, että joukkue ei ole kokonaan sama kuin marraskuussa mutta loukkaantumiset ovat valitettava osa käsipalloa ja korona-aika tuo tietenkin sitten vielä omat haasteensa.

Viime karsinnoissa nähtiin kotikentällä pitkälti hyvin uusi joukkue, miten näet että uudet pelaajat ovat päässeet mukaan maajoukkueeseen?

Pelaajat ottivat mielestäni paljon vastuuta, mikä auttoi meitä eteenpäin. Pelaamalla pelejä on myöskin ainoa tapa oppia, ja mielestäni kaikille annettiin mahdollisuus onnistua – (ja myöskin lupa epäonnistua, sekin kuuluu pelaamiseen).

Entä mitkä ovat isoimmat aseet Georgiaa vastaan?

Hyvä puolustuksen ja maalivahtien yhteistyö. Ja sitten tietenkin nopeiden vastahyökkäyksien hyödyntäminen.

Kotipeli pelataan valitettavasti ilman faneja, joten tuuletukset voi tällä kertaa suunnata suoraan Solidsport kameroihin. Terveiset kotikatsomoihin?

Harmi että tilanne on nyt tämä, marraskuun fiiliksillä olisi ollut hyvä jatkaa. Toivotaan kuitenkin että maaliskuun peleissä saadaan jo kotiyleisö paikan päälle kannustamaan meitä!

9.1. Suomi-Georgia -pelin linkki:

https://solidsport.com/fingeo/games/g/le6c98l2

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.