Miehet taipuivat Hollannille ensimmäisessä kohtaamisessa

Miesten maajoukkueen kohtaaminen Hollannin kanssa Karjaalla perjantaina päättyi vieraiden selvään voittoon. Hollanti karkasi Suomelta käytännössä jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Benny Broman heitti Suomen 1-0-johtoon avausminuutilla, mutta sen jälkeen mentiin Hollannin merkeissä. Vieraat pääsivät iskemään helppoja osumia ja Suomella oli vaikeaa löytää kunnon heittopaikkoja. Kymmenen minuutin jälkeen lukemat olivat jo 3-9.

Suomi sai tämän jälkeen Hollannin hyökkäyspeliä paremmin kuriin, mutta omaa hyökkäyspeliä leimasivat tekniset virheet ja pallonmenetykset ajoittaisista onnistumisista huolimatta. Hollanti johti ottelua jo 14-5, mutta tämän jälkeen edettiin suhteellisen tasatahtia taukoon saakka.

Toinen puoliaika alkoi selvästi niukkamaalisemmin kuin ensimmäinen. Suomen perjantain tehomies Robin Sjöman latoi tämän jälkeen maaleja oikein urakalla ja Suomi sai hiukan kavennettua eroa. Suomi pääsi jo seitsemän maalin tuntumaan, mutta Hollanti venytti tämän jälkeen eron nopeasti jälleen kymmeneen maaliin.

Kun Suomen maalinteko alkoi jälleen olla vaikeaa, Hollanti venytti eroa maali maalilta ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä eroa oli jo 16 maalin verran. Voitto kirjattiin selkein numeroin tehokkaasti hyökänneelle ja viimeisenä lukkonaan kokenut maalivahti Gerrie Eijlers tiiviisti puolustaneelle Hollannille.

– Kovin paljon positiivisia asioita pelissä ei ollut, virheitä tuli paljon, totesi Suomen päävalmentaja Kaj Kekki.

Tälle toki oli ainakin osittain luonnollinenkin selitys.

– Pelaamattomuus ehkä vähän näkyi meillä ja se, että monilla pelaajilla on alla kova fyysinen jakso seurajoukkueessa ja se painoi jaloissa. Hollanti oli selvästi paremmassa vireessä – he ovat leireilleet lisäksi jo maanantaista lähtien.

Lisäksi runkopelaajista Miro Koljonen oli sivussa ja viikolla putosivat rivistä ennen kokoontumista vielä Oscar Kihlstedt ja Nico Rönnberg. Kekki lähtee kuitenkin siitä, että lauantaina ja sunnuntaina kentällä nähdään toisennäköinen Suomi.

– Toivottavasti pystymme – ja tiedän että pystymme – parantamaan viikonlopuksi. Vastustaja ei ole huono, mutta me olimme tänään niin huonoja kuin numerot osoittavat. Koitamme nyt keksiä keinot joilla saamme itsestämme enemmän irti ja vaikka nämä ovat harjoitusotteluita, tarjoamaan myös paremman vastuksen Hollannille.

Suomi ja Hollanti kohtaavat toistamiseen lauantaina Paraisilla ja kolmannen kerran sunnuntaina Vantaalla.

Miesten maaottelu, SISU Arena, Karjaa:
Suomi – Hollanti 17-34 (9-19)

Suomen maalintekijät:
Robin Sjöman 9, Theo Westerlund 3, Roni Syrjälä 2, Benny Broman 1, Anton Remy 1, Richard Sundberg 1

2 min. ulosajot:
Suomi 4×2 min., Hollanti 2×2 min.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.