Miehet ottivat tiukan otteen EM-jatkokarsintapaikasta

Miesten maajoukkueen matka kohti EM-jatkokarsintoja otti komeasti tuulta purjeisiin, kun Luxemburg kaatui play-offs –kierroksen avausottelussa vieraskentällä torstaina maalein 28-23 (17-14).

Ensimmäinen puoliaika edettiin käytännössä tasatahtia. Suomi oli pariin otteeseen jo pääsemässä hiukan karkuun, mutta tekniset virheet helpoissa tilanteissa pitivät Luxemburgin hyvin pelissä mukana. Päävalmentaja Kai Kekin ennakkoon painottama puolustuspeli toimi ajoittain hyvin, mutta välillä Luxemburg pääsi maalintekoon turhan helposti.

Suomen esitys avausjaksolla oli kuitenkin tasainen, eikä Luxemburg käynyt kertaakaan johdossa ensimmäisen 30-minuuttisen aikana. Juuri tauon alla Suomi sai oman päänsä tilkittyä ja nykäisi kolmen maalin johdon.

Toisen puoliajan alku oli Suomelle tuskainen teknisten virheiden ja ulosajojen myötä ja Luxemburg pääsi uudestaan peliin mukaan. Täysilukuiseksi päästyään Suomi kasasi kuitenkin rivinsä nopeasti ja siirtyi uudestaan muutaman maalin johtoon.

Suomi sai puolustuksensa tiivistettyä erinomaisesti tämän jälkeen ja kasvatti johtoaan vähitellen. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä ero oli jo viisi maalia. Ottelun lopussa Suomella oli mahdollisuutensa vielä kasvattaakin eroa, mutta muutama helppo virhe hyökkäyspäässä piti Luxemburgin tuntumassa ja voittomarginaali jäi samaan viiteen maaliin.

Suhteellisen selvä vierasvoitto antaa Suomelle kuitenkin erinomaiset asetelmat lauantaina kotikentällä pelattavaan toiseen osaotteluun.

EM-karsinta, play-offs -kierros, 1. osaottelu:
Luxemburg – Suomi 23-28 (14-17)

Suomen maalintekijät: Teemu Tamminen 11, Nico Rönnberg 6, Miro Koljonen 5, Andreas Rönnberg 3, Robin Sjöman 2, Benny Broman 1

Ulosajot: Luxemburg 7 x 2 min., Suomi 5 x 2 min.

2. osaottelu lauantaina 9.4. kello 16.00 Karjaalla. Yhteismaalit ratkaisevat otteluparin voittajan, joka etenee syksyn EM-jatkokarsintavaiheeseen.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.