Miehet avasivat MM-karsinnan tasapelillä Luxemburgissa

Suomen miesten käsipallomaajoukkue pelasi MM-karsinnan avausottelun keskiviikkona Luxemburgin vieraana. Käytännössä koko ottelun takaa-ajajana ollut Suomi puristi lopussa vahvasti ja nousi lopulta 23-23-tasapeliin.

Ottelun avausjakso eteni Luxemburgin hienoisessa hallinnassa ja tauolle mentiin kotijoukkueen 14-10-johtolukemissa. Avausjakson lopulla ja tauon jälkeen Suomi sai puolustustaan tiivistettyä, mutta Luxemburg piti muutaman maalin johtoasemastaan kiinni, kun Suomen hyökkäyspeli ei toiminut aivan toivotulla tavalla.

– Peli alkoi hyökkäyksen osalta todella huonosti. Pelinrakentelu ei toiminut ja teimme puolihuolimattomia ratkaisuja, annoimme aika lailla avaimet sen myötä vastustajalle. Jakson loppua kohden vähän paransimme, mutta kaikkineen hyökkäyspeliin jäi toivomisen varaa, päävalmentaja Kaj Kekki kertasi.

– Hukkasimme lisäksi ihan liikaa avopaikkoja. Maalivahtipeli oli tänään hyvää ja puolustuspeli ihan ok, 23 päästettyä maalia vieraspelissä ei ole huono. Avaimet oli sikäli parempaankin, mutta ihan ei tällä kertaa riittänyt.

Tappio häämötti jo, kunnes Suomi tuli lopussa lujaa. Vielä kolme minuuttia ennen loppua Suomi oli kolme maalia tappiolla, mutta komean loppukirin myötä tilanne oli tasan ottelun viimeisen minuutin alkaessa.  Suomi sai pallon vielä 20 sekuntia ennen loppusummeria ja Nico Rönnberg pääsi vielä heittämään, mutta Luxemburgin maalivahti torjui enemmän onnella kuin taidolla ja näin pisteet jaettiin.

– Se oli positiivista että jaksettiin painaa loppuun asti. Vielä lopussa haimme voittoa viimeisessä hyökkäyksessä seitsemällä kuutta vastaan, Kekki kehaisi.

Suomen joukkueesta Robin Granlund, Gusten Montonen ja Sebastian Säkkinen tekivät debyyttinsä miesten maajoukkueessa.

– Onhan se aina vähän stressipaikka, mutta ajamme näissä karsinnoissa uusia pelaajia sisään ja jokainen pelaa joskus sen ensimmäisen maaottelunsa. Robin Granlund erityisesti oli hyvä, hän pelasi aika lailla virheettömän puolustuspelin ja heitti kolmesta paikastaan kolme maalia.

Suomi jatkaa MM-karsintaa jo tulevana lauantaina kotiottelulla Venäjää vastaan.

MM-karsintaa, Luxemburg:
Luxemburg – Suomi 23-23 (14-10)

Suomen maalintekijät: Nico Rönnberg 5, Benjamin Helander 4, Robin Granlund 3, Roni Syrjälä 3, Fredrik Forss 2, Theo Westerlund 2, Benny Broman 1, Anthony Hellakoski 1, Oscar Kihlstedt 1, Richard Sundberg 1

2 min. ulosajot: Luxemburg 5 x 2 min., Suomi 3 x 2 min.

Suomen ja Venäjän kohtaaminen lauantaina 26.10. pelataan Vantaan Energia Areenalla kello 17.00. Pääsyliput otteluun ennakkoon täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.