Kommentteja T98 Sveitsi-Suomi ottelusta perjantailta

T98 pelasi perjantaina 8.7.2016 viimeisen European Open -turnauksen intermediate roundin ottelunsa Göteborgissa.  Joukkue sijoittui turnauksen kovassa seurassa 12:nneksi, mikä on hieno saavutus.

Päävalmentaja Tommy Suoraniemi:
”Ottelussa oli joukkueella bensa loppu. Maaotteluita kun pelataan, tarvitaan kestävyyttä, kovaa jaksamista ja tahtoa. Ottelussa vastustaja karkasi 8 maalin päähän ennen puoliaikaa. Toisessa erässä saatiin oma pelaaminen tasattua, mutta energia ei enää riittänyt kuromaan eroa kiinni. Pelissä ei päästy sille tasolle mitä osataan. Joukkue on teknisesti ja fyysisesti perässä siltä tasolta, missä täällä kohdatut joukkueet ovat.”

Valmentaja Sebastian Aarnio:
”Turnauksen viimeinen matsi, ei jaksettu. Ensimmäisellä puoliajalla yritystä oli, mutta vedot eivät menneet perille. Vastustajat pääsivät heittämään kuudesta metristä, kun puolustus vuoti. Meilläkin oli hyvät heittomestat, mutta viimeistelymme ontui. Sveitsi karkasi. Toinen puoliaika alkoi Suomen haastamisella. Sveitsi vastasi hyvin ja piti johtoasemansa loppuun asti.

Joukkueiden välinen ero ei ollut iso, mutta merkille pantava.”

2016.05.14_lauantai_2


Valmennus- ja koulutuspäällikkö Ken Sirenius, Suomen Käsipalloliitto:
”Vaikea ja huono peli. Henkinen ja fyysinen väsymys painoi, eikä päästy lähellekään sitä tasoa, jolla Sveitsin kaltaista käsipallomaata vastaan pitäisi pelata.

Peli kaatui yksilötasolla, puhutaan ihan perusasioista:
– tilanteisiin reagoiminen ihan liian hidasta
– ei menty oikeisiin paikkoihin hyökkäyksissä
– puolustuksen yhteistyö ei toiminut, vaan ajauduttiin yksi vs. yksi tilanteisiin

Ensimmäisen pelin focuksella tämä peli olisi ollut voitettavissa. Pitkässä turnauksessa Suomen kapeampi pelaajamateriaali tuli esiin ja selkeästi fysiikkapuolellakin on pelaajillamme parantamisen varaa.”


Ottelun tilastoja:

Sveitsi – Suomi 25-15 (14-6)

Suomen maalintekijät: Emma Aarnio, Adriana Jakimova ja Corinna Jensen 3, Ingrid Degerth ja Aino Pietiläinen 2, Alexandra Karsten ja Ellen Voutilainen 1.

Ottelussa tuomittiin: varoituksia Suomi 3 kpl ja Sveitsi 2, ulosajoja Suomi 0 ja Sveitsi 2, 7m-heittoja Suomi 3 kpl ja Sveitsi 1.

Tuomarit: Iulian Iount Ghita (ROU) ja Theodor-Sebastian Topliceanu (ROU)
EHF delegaatti: Margrit Weihe (FAR)

2016.05.15_europeanopen_logo
Epävirallisen joukkueen oman kirjanpidon mukaan Emma Aarnio teki ottelun viimeisessä heitossaan hänen 150:nnen maaottelumaalinsa. Onnittelut Emmalle jo etukäteen upeasta maalisaldosta!

 

T98 taustaryhmä

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.