T98 European Open -turnauksen loppulausunnot

European Open -turnaus on nyt T98 maajoukkueen osalta pelattu ja joukkuekin on jo kotiutunut turvallisesti lauantai-iltana, niin Suomeen kuin Ruotsiinkin. Vaikka turnaus oli rankka, kestäen lähes viikon, joukkue osoitti hienoa taistelutahtoa kaikissa otteluissaan. Kovia maaotteluita pelattiin yhteensä seitsemän, parhaimmillaan alkusarjassa kaksikin päivässä.  Alla on päävalmentajamme ja Suomen Käsipalloliiton valmennus- ja koulutuspäällikön mietteitä joukkueemme esityksistä turnauksen aikana.

 

2016.02.04_kuvituskuvaTommy Suoraniemi

Päävalmentaja Tommy Suoraniemi:
”Tsekki ja Sveitsi olivat täysin voitettavissa. Joukkueemme ei ole tottunut pelaamaan turnauksessa pelanneiden joukkueiden tasolla ja kokemuksen puute näkyi peleissä.

Tästä opitaan paljon. Turnauksen peleissä oli paljon hyviä hetkiä, mutta niitä hetkiä ei saatu kestämään läpi koko ottelun.

Kokonaisuus saa kuitenkin kouluarvosanakseen ”godkänt”. Enemmän vain vastaavan tasoisia pelejä, niin päästään eteenpäin. Meillä oli mukana monta nuorta pelaajaa turnauksessa ja ikäero näkyy kokemuksessa maajoukkuetasolla, kun fysiikka ja tekniset taidot ovat vasta kehittymässä. Olen valmentajana melko tyytyväinen. Meillä on hyvä materiaali ja jos pelaajat haluavat tehdä kotityönsä, me tulemme lähestymään montaa näistä maista.

Nyt tyttöjen pitää levätä muutama päivä ja nollata mennyt kausi. Sitten treenataan ja valmistaudutaan antamaan näyttöjä tulevilla leireillä, joista seuraava on jo suurleiri Kisakalliossa 30.7. – 1.8.2016.

T98 joukkueen sijoitus 12:s on ihan OK. Pääsimme odotetusti 3 pooliin/lohkoon. Jatkopelien vastustajat olivat meitä vielä kuitenkin askeleen edellä.”

 

2016 Göteborg_ kuva Keni katsomossa

Ken Sirenius: Valmennus- ja koulutuspäällikkö, Suomen Käsipalloliitto:
Parhaimmillaan joukkue suoritti kentällä ehjää, kypsää pelaamista joukkueemme pelaajien nuoren iän huomioon ottaen. Niin kauan kun henkinen ja fyysinen kantti kesti, oli tekeminen 1998-99 ikäluokan maajoukkuetasoa.

Maajoukkueena matkustaessa tavoitellaan aina voittoa jokaisesta ottelusta ja kovimpia maita vastaan pelattaessa edellytetään joukkueelta omaa parasta suoritusta. Valmentajien ratkaisut pohjautuvat tätä tavoitetta toteuttaen, niin pelaajavalintojen, peliaikojen ja -taktiikoiden osalta.

Tämän vuoden taso turnauksessa oli käsipallollisesti todella hyvä ja jokainen peli vaati Suomelta 100% keskittymistä, osaamista ja onnistumista.

Tästä turnauksesta löytää selvästi positiivisen kehityskäyrän tyttö/ naiskäsipallolle Suomessa ja se tukee tulevien nuorempien tyttöjoukkueiden kasvua kansainväliselle tasolle.


2016.05.15_europeanopen_logo

Koko European Open -turnauksen ottelutulokset ja statistiikka
EHF:n European open -turnaussivut


 

T98 maajoukkueen pelaajat kiittävät lämpimästi kaikkia kannustuksesta ja mukanaolosta, niin paikan päällä Göteborgissa kuin somen välityksellä koti-Suomessakin.

 

2016 Göteborg_European Open_ulkokuva

 

Tästä on hyvä jatkaa eteenpän!

T98 taustaryhmä

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.