Käsipallo vahvasti mukana YLEn Mestaruusputkessa ensi keväänä

Yle ja eri lajiliitot ovat sopineet kotimaisten talvipalloilusarjojen uudesta tv-konseptista: tavoitteena on palloilukevään huipennuksena televisioida mestaruuden mahdollisesti ratkaiseva ottelu joka päivä yli kuukauden ajan.

Mestaruusputki tuo kotimaisten palloilusarjojen ratkaisevat ottelut suomalaisiin kotikatsomoihin: tavoittena on näyttää Yle TV2:ssa joka päivä huhtikuun alusta toukokuun lopulle asti ottelu, jonka panoksena on mestaruus. Käsipallo on mukana Mestaruusputkessa; naisten että miesten ratkaisevat pelit nähdään Yle TV2:ssa.

– Pohdimme, miten voisimme parhaalla mahdollisella tavalla palvella sekä urheiluyleisöjä että eri lajeja. Yksittäisten sarjaotteluiden sijaan haimme mallia, jossa jokaisella ottelulla olisi mahdollisimman kova, yleisöä kiinnostava lataus, toimituspäällikkö Sasha Ikonen Yle Urheilusta kertoo.

– Joka päivä on katkolla yksi mestaruus, toisaalta yhtenäkään pelipäivänä ei enempää kuin yksi. Näin finaalisarjat eivät kilpaile huomiosta keskenään, vaan yksi mestaruusjuhla kerrallaan kerää huomion. Samalla parannamme huomattavasti myös naispalloilun näkyvyyttä, Ikonen jatkaa.

Yle löysi lajiliittojen kanssa mallista yhteisymmärryksen nopeasti. Yle Urheilulle Mestaruusputki on osa uudistushanketta, jolla tavoitellaan parempaa vaikuttavuutta yksittäisiin urheilutapahtumiin.

Runsas lajikirjo täydentyy jatkossa

Mukana Mestaruusputki-konseptissa ovat lentopallon, koripallon, käsipallon ja futsalin naisten ja miesten sarjat sekä jääkiekon naisten liiga ja Mestis. Myös salibandyn Superfinaali on aikataulutettu osaksi Mestaruusputkea.

Finaalisarjojen aikataulut on laadittu tiiviissä yhteistyössä lajiliittojen kesken. Upea palloilukokonaisuus loksahti paikoilleen eri lajien luonnollista finaalirytmiä mukaillen.

– Hienoa, että lajiliitot lähtivät malliin innokkaasti mukaan. Tässä systeemissä ei ole kuin voittajia: urheilufani saa jännittävämpiä otteluita ja laji saa vaikuttavampien otteluiden ja lähetysten ansiosta parempaa näkyvyyttä sekä nais- että miesurheilulle, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen sanoo.

Syksy lähtee liikkeelle Kauden avauksilla

Mestaruusputken lisäksi kotimainen palloilu saa näkyvyyttä syksyn Kauden avaus -viikonlopuissa. Syyskuun puolivälistä alkaen jokainen viikonloppu on omistettu yhdelle palloilulajille.

– Kauden avaukseen rakennetaan latausta esimerkiksi siten, että peräkkäisinä päivinä vastakkain ovat edellisen kauden sekä miesten että naisten finaalijoukkueet, Sasha Ikonen kertoo. Käsipallossa nähdään naisten Dicken-HIFK ja miesten Riihimäen Cocks-BK-46.

Dicken naiset juhlii Suomen mestaruutta Pirkkolassa 23 huhtikuuta 2017. Photo by Kalle Parkkinen/Newspix24

Syksyn Kauden avaus -viikonloppujen ja kevään Mestaruusputken tarkempi ohjelma, lajikokonaisuus sekä tv-aikataulut täydentyvät alkusyksyyn mennessä.

https://yle.fi/urheilu/3-9702886