Ricke Sundberg: ”Olisimme voineet antaa paremman vastuksen”

Suomi kärsi selkeän tappion Sveitsille Vantaan Energia Areenalla lukemin 32-19.

Sveitsi otti Energia Areenalla kuskin paikan heti ottelun alussa. MM-kisoissa tammikuussa pelanneelle Sveitsille voitto oli EM-karsintojen ensimmäinen. Suomi on pelannut karsinnat ilman voittoja.

Miro Koljosen ollessa kokoonpanosta poissa, Suomen kapteenina pelanneen Richard Sundbergin mielestä Suomen olisi pitänyt pystyä tarjoamaan Sveitsille parempi vastus

-Ollaan pettyneitä. Vaikka on tasaeroa joukkueiden välissä, niin olisimme voineet antaa paremman vastuksen, Sundberg kertoo ottelun jälkeisistä tunnelmista.

-Laitaheitoissa onnistuimme mielestäni hyvin. Heitimme hyvällä prosentilla pallot sisään, vaikka ei aina ollut hyvää kulmaa.

Sveitsi johti ottelua tauolla lukemin 15-8. Toisella puoliajalla Suomi nosti tasoaan, mutta joukkueiden välinen tasoero oli yksinkertaisesti liian iso.

-Meidän vahvuus joukkueena on hyvä yhtenäisyys. Tämä olisi pitänyt tuoda paremmin esiin pelissä. Yksin tämmöisiä maita ei pystytä kaatamaan, mutta jos tehdään hommia yhdessä ja kannustetaan toisiamme, pystymme haastamaan kovempia vastustajia, Sundberg miettii.

Suomi jatkaa EM-karsintoja sunnuntaina 14.3. vierasottelulla Sveitsiä vastaan. Sundbergin mukaan torstain kotiottelusta voidaan ottaa oppia.

-Nyt tiedetään tasan tarkkaan, mitä on tulossa vastaan sunnuntaina. Kaikkea emme voi pysäyttää, mutta meidän pitää yrittää saada heitä ratkaisemaan leveältä eikä keskeltä. Silloin meidän veskarilla on parempi mahdollisuus torjua heittoja, Sundberg pohtii tulevasta ottelusta.

Suomi kohtaa Sveitsin sunnuntaina 14.3 klo 15 vieraskentällä Schaffhausenissa. Ottelu on katsottavissa V Sport Urheilu kanavalta ja Viaplaysta.

Richard Sundberg #15, Finland during their Handball EHF EURO 2022 group 7 qualifier match between Finland and Switzerland at the Vantaa Energia Arena on 11 March 2021 in Vantaa, Finland. (Tomi Hänninen/Newspix24)