Poikien hyvä nousutaistelu ei ihan riittänyt

Liettua – Suomi  25 – 24

P98 maajoukkue nousi Liettuaa vastaan kahdeksan maalin tappioasemasta maalin päähän. Harmittavan lähellä oli tasapeli, mutta onni ei suosinut tällä kertaa. Ottelun alussa katseltiin ja ihmeteltiin lähes vartin verran liettualaisten menoa. Tilanne oli 10 – 2 Liettualle ja Suomen pojilla siihen mennessä pallo täysin hukassa. Erityisesti hyökkäyspää yski todella pahasti. Jostain löytyi tämän jälkeen pieni liekki ja saatiin rivit kohtuulliseen ojennukseen. Taukoon mennessä saatiin etumatka kavennettua neljään maaliin.

Toinen puoliaika olikin sitten jo suomalaisten osalta toisenlaista käsipalloa. Asenne ja taistelutahto oli pukukopissa saatu esille ja Liettuan etumatkaa ryhdyttiin väkisin ajamaan takaa. Erän puolessavälissä oltiin jo maalin päässä, mutta sitten tuli muutama kömmähdys, ja vastustaja karkasi kolmen maalin päähän. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan tultiin takaisin peliin. Aika kuitenkin loppui kesken, ja oli tyydyttävä yhden maalin tappioon.

”Hyvä nousu pojilta. Selkeä askel eteenpäin sekä joukkue- että yksilötasolla. Huono ja hermostunut alku maksoi voiton. Ylpeitä voivat pojat kuitenkin olla siitä että nousivat kahdeksan maalin tappioasemasta maalin päähän. Erittäin tyytyväinen olen puolustukseen joka kokonaisuudessaan oli kurinalaista pelaamista.” totesi päävalmentaja Jaakko Horelli ottelun jälkeen.

Toinen puoliaika todellakin antoi näytön siitä että eilisestä ottelusta oli muutama temppu opittu. Puolustuspelaaminen oli selvästi tiiviimpää ja uhrautuvampaa. Päivän ongelma oli ensimmäisellä puoliajalla hyökkäystyöskentely. Liian kilttejä ollaan, ja tiukkaan rakoon ei vielä tohdita mennä. Toinen puute on pallon turha menettäminen. Teknisiä virheitä tulee liian paljon. Nämä ovat kuitenkin korjattavissa. Lisää kansainvälistä kokemusta ja pidot paranee.

Suomen maalintekijät: Benjamin Helander 8, Sami Karhunen 4, Peik Sjöblom 4, Anton Jansen 3, Atte Marjamäki 2, Artturi Laaksonen 2, Linus Sjöman 1