T-96 tyttöjen toinen pelipäivä

Turnauksen  lauantain peleissä kohtasi ensin Valko-Venäjä ja Liettua jossa Liettua otti selvän voiton Valko Venäjästä luvuin 31-24. Toisessa pelissä Suomi kohtasi Puolan. Edellisessä pelissä n.  2 vuotta sitten Puola voitti Suomen joukkkue luvuin 33-15. Puola ikäjoukkueenaa on n.10 parhaan joukossa  Euroopassa  joten varsin hyvästä joukosta on kyse.

Pelissä Suomella oli alussa maalinteko vaikeata. Kun peliä oli pelattu 8 miniuuttia johti Puola 5-1 ja Suomi  otti ensimmäinen time-out. Ero alkoi kaventua ja kun oli 11 min. pelattu oli peli 6-8. Hyvällä aktiviisella puolustuksella  ja kun samalla hyökkäyspäässä onnistuttiin ratkaisuissa oli peli tasattu 10-10 kun peliä oli pelattu 20 min.

Seuraava 10 min. ratkaisi koko pelin kulun. Suomen joukkue sai noeasti  2 ulosajoa samaan aikaan ja pelasi 4 pelaajaalla 6 varsin nopeatempoista puolalaista vastaan. Ulosajojen aikana Puola teki 4 maalia. Taukoon mentiin Puolan johdossa 20-13.

Toisella puoliajalla ero pysyi saman aina 45 min asti jolloin pelitilaane oli 21-27.  Seuraavan 5 min aikana Puola onnistui 5 kertaa maalinteossa kun  Suomella oli ulosajo eikä saanut palloa sissään . Lopuksi peli kirjattiin Puolan hyväksi  luvuin  41-27.

Maaliero oli hieman kaventunut viime tapaamisesta. Kun viime tapaamisessa ei pystytty kunnolla haastaamaan Puolaa missään vaiheessa  oli nyt hyviä osia pelin kulussa kun Suomi vahvasti hallitsi peliä. Välillä tuntui, ensimmäisellä puoliajalla  kuin oikeasti Suomi voisi voittaa pelinkin. Puola on kuitenkin hyvin nopeatempoinen joukkue joka pelaa jokainen minuutti loppuun asiti. Pelissä saatiin aikaiseksi 12 enemmän maalia kuin viimeksi mikä on erittäin hyvä asia. Vaikka puolustus oli parempi kuin eilen oli alku varsin hyvä mutta herpaantuminen 2 puoliajalla oli ilmeinen ja  41 päästettyä maalia pelissä oli 10 liikaa. Kun nämä saadaan karsittua pois pelataan oikeasti jo voitoista heitäkin vastaan.

 

Maalit : Sjölund Elin 8 (1), Valkamo Emilia  4, Böckelman Sophia 4, Salenius Amanda 3, Gammals Jessika 2, Holopainen Ella 2, Salokivi Tove 2, Ojala Alexandra 2, Gustafsson Erica 1, Ringell Sabina 1

7m heitot:  6kpl Puolalle josta 5 maalia ja

1 kpl Suomelle josta 1 maali