P98 Janis Grindbergas muistoturnauksessa

Suomi – Puola 22 – 34  (7-19)

Poikien peli Liettuan turnauksessa ei lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin. Se että hävittiin kovatasoiselle Puolalle ei ollut mikään suuri ihme, sillä poikien kokemus kansainvälisistä otteluista oli olematon. Takana oli yksi maaottelu Viroa vastaan, ja siitäkin oli kulunut lähes vuosi. Kansainvälistä tuntumaa joukkue lähti tästä turnauksesta hakemaan. Liettuan turnauksen pääasiallinen tarkoitus onkin selvittää niin pelaajille kuin valmennukselle missä mennään.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Suomen pojat pysyivät Puolan vauhdissa viisi minuuttia ja sitten tuli kylmää kyytiä. Puola lisäsi höyryä koneistoon ja lähti omille teilleen. Suomalaisten kokemattomuus tuli esille. Oli selvästi havaittavissa että tämän tason pelejä ei kotimaan sarjoissa pääse kokemaan.  Toinen puoliaika oli jo huomattavasti tasaisempaa, ja suomalaiset saivat pelijuonesta paremmin kiinni.

”Puola oli pelillisesti hyvä ja kurinalainen joukkue. Yhteispeli ja kokemus tulivat selvästi esille. Meidän poikia taasen jännitti valtavasti. Teknisiä virheitä tuli turhan paljon. Malttamattomuus sotki peliä, ja se kostautui.” painotti päävalmentaja Jaakko Horelli.

Todella harmittavaa pelissä oli se että Suomelta loukkaantui kaksi pelaajaa. Gusten Montonen sai jo ottelun alkuvaiheessa sellaisen tällin olkapäähän, että peli loppui siihen. Varmuuden vuoksi olkapää käytiin kuvauttamassa sairaalassa, mutta mitään luunmurtumia ei siinä havaittu. Pojan pelit ovat kuitenkin tässä turnauksessa pelattu. Eemeli Maijala sai pallosta pahan kolauksen päähän puolustustilanteessa, ja ottelu oli hänen osaltaan loppu. Eemeli on toipunut hyvin tilanteesta, mutta valmennusjohto ei peluuta häntä lauantain ottelussa. Kaiken kaikkiaan ikävä ja harmillinen takaisku joukkueelle.

Suomen maalintekijät: Anton Jansen 5, Atte Marjamäki 4, Benjamin Helander 3, Linus Lindberg 2, Sami Karhunen 2, Artturi Laaksonen 2, Gusten Montonen 1, Markus Seppälä 1, Linus Sjöman 1, Jasse Kettunen 1