P98:n peli ei tuonut jouluriemua

Suomi – Viro   19 – 25  (7-9)

Perinteisessä joulukuun turnauksessa Viroa vastaan P98 maajoukkue ei saanut toivomaansa voittoa. Viro vei pisteet eikä siinä ollut kenelläkään nokan koputtamista. Varsinkin Suomen hyökkäyspää tökki pahan kerran. Pelikirjan kuviot ja liikkuvuus olivat varsinkin ensimmäisellä puoliajalla täysin hukassa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. 3 – 3 tilanteeseen asti tehtailtiin maaleja vuorotellen, mutta sitten tuli suomalaisille noutaja. Virolaiset tulivat vauhdilla ja voimalla ja repäisivät kolmen maalin eron. Suomen hyökkäys jähmettyi täysin. Kaveria ei löydetty, ja jos löydettiin, niin pallo hukattiin tavalla tai toisella. Liikkuvuus hyökkäyspäässä oli olematonta. Pelitempo laski kävelyvauhtiin ja siitä huolimatta tehtiin anteeksiantamaton määrä teknisiä virheitä.  Reilun 20 minuutin jälkeen suomalaiset saivat rivinsä osittain koottua, ja näin lähdettiin siedettävässä kahden maalin tappioasemassa tauolle.

Toisen puoliajan alku oli ensimmäisen toisinto. Alku edettiin tasaisesti mutta neljän minuutin jälkeen virolaiset karkasivat neljän maalin johtoon.  Tätä johtoa eivät suomalaiset sitten saanet koskaan kurottua kiinni. Suomi sai pientä piristystä hyökkäyskuvioihin ja näin saatiin tehtailtua muutama näyttävä maali. Ikävä kyllä virolaiset pääsivät suomalaisten virheistä liian monta kertaa nopeisiin vastahyökkäyksiin, ja näin päädyttiin katkeraan kuuden maalin tappioon.

Mutta ei niin paljon pahaa ettei jotakin hyvääkin. Maalissa Joonas Muje saa olla täysin tyytyväinen päivän peliinsä. Koko joukkueen panos puolustuspäässä oli kelvollista. Ilman näitä kahta tekijää lopputulos olisi saattanut olla vähemmän mairitteleva. Ei tässä kannata missään vaiheessa panna päätä pensaaseen. Joukkue on ottamassa taipaleensa alkuaskeleita ja se voi olla hyvinkin pienestä kiinni. Kunhan saadaan hyökkäyskuviot kohdalleen niin aurinko paistaa jälleen kirkkaammin.

Suomen maalintekijät: Gusten Montonen 5, Atte Marjamäki 4, Alex Vaahtoranta 4, Linus Lindberg 2, Markus Seppälä 2, Robin Hollfast 1, Atte Alander 1.

1 Vastaa

Kommentointi on suljettu.