Jännäksi meni, mutta P98 otti ensimmäisen voittonsa

Latvia – Suomi 23 – 26  (9-12)

Oli nautinto nähdä kun palaset loksahtivat paikoilleen. Viimeksi tuli sanottua että se saattaa olla pienestä kiinni kun peli-ilo ja kuviot saadaan toimimaan. Tänään se sitten kolahti P98 maajoukkueen kohdalla ja pojat ottivat ensimmäisen maaotteluvoittonsa. Loppuminuuteilla Suomi sai vielä 2 + 2 minuutin jäähyn mutta siitäkin selvittiin.

Tänään ilmestyi kentälle aivan toisenlainen joukkue. Jo lämmittelyvaiheessa oli otteet ja meno täysin toisesta maailmasta. Peli lähti heti alussa suomalaisten tahdittamana ja tulosta syntyi. Viiden minuutin kohdalla Suomi johti 3 – 0. Latvia sai kuitenkin juonesta kiinni, pääsi tasoihin ja meni maalin johtoon. Sitä ei kuitenkaan kauan kestänyt kun Suomi tasoitti ja meni vuorostaan taas ohi. Johtoasemaa ei sen jälkeen latvialaisille sitten annettukaan. Suomen puolustus toimi tehokkaasti erän loppuun asti ja maaleja saatiin tehtyä niin, että tauolle mentiin kolmen maalin johdossa. Ensimmäinen puoliaika näytti sen että tähän asti opitut asiat ja itsetunto olivat ottaneet aimo askeleen ylöspäin. Taisteluhenki oli kohdallaan ja se edesauttoi mainioon suoritukseen.

Toiseen erään Latvia tuli huomattavasti sisuuntuneempana. Puolustus yritti voimalla takoa suomalaisilta uskon pois ja horjuttaa itseluottamusta. Siinä Latvia osittain onnistuikin sen verran että 42 minuutin kohdalla he pääsivät tasoihin. Suomalaisilla ei kuitenkaan hermo pettänyt ja nopeassa tahdissa saatiin rakennettua jälleen kolmen maalin rako. Peli oli tämän jälkeen hyvin suomalaisten hallussa ja parhaimmillaan ero Latviaan oli jo viisi maalia. Kun peliä oli jäljellä 7 minuuttia Suomelle tuli jostain syystä suvantovaihe. Latvia lähestyi uhkaavasti, mutta siitäkin suomalaiset selvisivät kunnialla. Neljä minuuttia jäljellä ja Suomi otti 2 + 2minuutin jäähyn. Tämä aiheutti lievää sydämentykytystä, mutta sekin kestettiiin. Latvia yritti vimmatusti saada suomalaisten etumatkaa kiinni mutta mahdollisuudet kaatuivat yliyrittämiseen. Suomen pojat kestivät paineet ja lopputulos lukee otsikon alla.

Hieno ja ansaittu voitto pojilta. Jokaista joukkueen pelaajaa on syytä kiittää panoksestaan. Itseluottamukselle tämä ensimmäinen maaotteluvoitto teki todella nannaa. Huomenna on edessä vielä kolmas mittelö Latviaa vastaan. Toivotaan että meno ja meininki säilyy.

Suomen maalintekijät: Sami Karhunen 8, Wilhelm Hammarberg 5, Benjamin Helander 4, Linus Sjöman 3, Atte Marjamäki 2, Linus Löfgren 2, Thomas Bobe 1, Markus Seppälä 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.