Suomi ja Viro tasapeliin Latviassa

Suomi – Viro 24 – 24 (13-10)

Riga Council Cupin toisena päivänä Suomi kohtasi Viron. Kovan puristamisen jälkeen joukkueet eivät saaneet eroa toisistaan. Eilisestä pelistä ja aamupäivän harjoituksista oltiin saatu potkua sen verran että peli näytti aivan erilaiselta kuin Latviaa vastaan.

Suomi aloitti vauhdikkaalla ja ennakkoluulottomalla otteella ja sai ensimmäisellä jaksolla Viron rivit sekaisin. Yhteispeli oli saatu kohtuulliseen kuntoon ja maaleja syntyi kiitettävästi. Puolustus pelasi uhrautuvasti ja virolaisilta otettiin luulot pois. Tätä hurmaa kesti reilut kaksikymmentä minuuttia, kunnes hyökkäyspäässä pallo rupesi polttamaan. Puolustus toimi mutta sitä munkkia ei saatu tolppien väliin. Maalitolppia kolisteltiin useampaan otteeseen ja hyvin sujunut yhteispeli tahmeni jostain syystä. Etumatka saatiin kuitenkin pidettyä kolmessa maalissa kun lähdettiin pukukoppiin. Jakson alku osoitti kuitenkin että potentiaalia löytyy. Hukattiinko kahdeksan maalin ero hermoiluun tai hyvän olon tunteeseen, sitä on vaikea sanoa.

Toisen puoliajan Viro aloitti vauhdilla ja ryminällä. Erää oli pelattu 8 minuuttia kun ottelu oli tasan 16. Suomi ei antanut periksi. Taistelua oli joka pallosta ja virolaisia ei koskaan päästetty johtoasemaan. Maalit olivat tiukassa ja tasoissa oltiin pariin otteeseen. Viro yritti vimmatusti saada suomalaisista niskalenkkiä mutta ei siinä onnistunut. Pelin viimeinen minuutti oli jännitystä täynnä. Viro pääsi tasoittamaan pelin. Suomi meni maalin johtoon. Jäljellä vielä 24 sekunttia ja eteläinen naapuri onnistui tasoittamaan.

Suomen maalintekijät: Teemu Tamminen 6, Fredrik Forss 4, Christoffer Modig 3, Miro Koljonen 3, Anton Remy 2, Anthony Hellakoski 1, Andreas Nyström 1, Oliver Helander 1, Theo Westerlund 1, Joacim Broman 1, Ben Weber 1