P98 maajoukkueen kautta aikojen paras peli ei riittänyt voittoon

Liettua – Suomi 28 – 25  (13-13)

Sanotaan että sääli on sairautta, mutta tämän ottelun jälkeen käy P98 maajoukkuetta sääliksi. Poikien esitys kentällä oli ensi hetkestä lähtien juuri sellaista mitä kansainvälisillä kentillä tarvitaan. Puolentoista minuutin jälkeen tilillä kaksi varoitusta kovasta pelistä, ja vastustajan kuviot sekaisin. Tällaista ryminää tarvitaan jos halutaan pitempiä ja painavampia vastaan pärjätä.

Ottelu alkoi tosiaan räväkästi. Suomen pelaajat olivat keskenään pohtineet eilisen ottelun puutteita, ja valmennuspuoli oli korostanut Viro-ottelun heikkouksia. Tästä pojat olivat ottaneet opiksi, ja kentälle tuli aivan uusi joukkue, joka taisteli alkuvihellyksestä lähtien. Vastustajaa ei enää kunnioitettu ja otteet olivat kunnon käsipalloa. Liettuan pelikonsepti saatiin sekaisin ja suomalaisten itsekunnioitus kasvio. Ensimmäinen puoliaika mentiin tasaisissa merkeissä, välillä johti Suomi ja välillä vastustaja. Tasapeli tauolla vastasi hyvin ottelun kulkua. Suomalaisten alkuinnostus hiipui hieman erän keskivaiheilla, ja muuten niin varmat heitot maalia kohden epäonnistuivat muutaman kerran. Muutaman maalin etumatka olisi ollut tarjolla.

Toinen puolisko pelistä olikin sitten kaksijakoinen. Suomi jatkoi hyviä esityksiä ja 20 minuuttia pelattiin suurella sydämellä. Siinä annettiin ja otettiin, eikä pienistä asioista välitetty. Yhdeksän minuuttia ottelua jäljellä ja Suomi johti neljällä maalilla. Tämän jälkeen tuli draamaa täydeltä laidalta. Pelitempo laski jonkin verran ja maaliin johtaneet heitot jäivät puolitiehen. Tilanne olisi ehkä saatu tavalla tai toisella klaarattua, mikäli joukkueella olisi ollut kokeneen joukkueen rutiini. Kun sitten vielä samaan pakettiin tuli pari luokatonta ratkaisua liettualaisten erotuomarien osalta, niin usko tulevaisuuteen horjui. Liettua kipusi hetki hetkeltä lähemmäksi, ja kun peli oli tasan, niin suomalaisten selkäranka murtui. Kun konsepti oli sekaisin niin voitontahto hiipui. Liettua otti kaksi pistettä, mutta Suomi oli ehdottomasti kentän parempi joukkue.

P98 pelasi maajoukkueuransa parhaan ottelun, mutta joutui poistumaan kentältä vakavin ilmein. Joukkue teki ja näytti että pallo on hallussa ja pää pelaa tarvittaessa. Nyt pitää vain saada se paljon puhuttu kokemus ja rutiini, millä tällaiset ottelut käännetään plussan puolelle.

Suomen joukkue:  Axel Rehnberg, Jasse Kettunen, Linus Sjöman 1, Eemeli Maijala 4, Linus Lindberg 2, Markus Seppälä, Gusten Montonen 4, Artturi Laaksonen 1, Benjamin Helander 4, Alex Vaahtoranta , Wilhelm Hammarberg 7, Anton Jansén, Atte Marjamäki, Walter Sirén, Sami Karhunen 2, Harri Loikala

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.