Iso-Britannia jäi nuorten maajoukkueen jalkoihin

EM 2014

La 11.1.  Suomi – Iso-Britannia  47 – 15  (22-7)

Su 12.1.  Suomi – Iso Britannia 37 – 14  (16 – 6)

La 11.1. Karjaa

Sanotaan että, mitä isot edellä niin sitä pienet perässä. Tällä kertaa voidaan todeta, että pienet antoivat isoille mallia. Suomen nuorten P 94 maajoukkue kohtasi lauantaina Karjaan Sisu Areenalla Iso-Britannian, ja takoi tulostaululle aika tylyt lukemat. Peli oli miesten MM-karsintamittelön esiotteluna ja päättyi suomalaisten suureen maalikarkeloon.

Suomen nuorten maajoukkue on valmistautumassa huhtikuun EM-karsintoihin, ja pitää kuluvana viikonloppuna harjoitusleiriä Solvallan Urheiluopistolla. Leirille on saatu harjoitusvastustajaksi Iso-Britannian vastaava joukkue, jota vastaan pelataan kaksi ottelua. Lauantain ottelu Karjaalla oli niistä ensimmäinen ja sunnuntaina kohdataan englantilaiset toistamiseen klo 11:30 Solvallassa.

Karjaalla pelattu ottelu oli Suomen hallintaa ensi hetkestä lähtien. Englantilaisilta otettiin kättelyssä luulot pois, eikä siinä kenellekään jäänyt epäselväksi, kuka kukkona hääri. Britit yrittivät rimpuilla vastaan, mutta tasoero oli sen verran suuri, ettei heillä kerta kaikkiaan ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Ottelu oli varmasti Suomen joukkueelle hyödyllinen pitkään venyneen tauon jälkeen. Siinä saatiin palautettua muistiin niin puolustus- kuin hyökkäyskuvioita. Edellisestä kansainvälisestä ottelusta oli jo kulunut puoli vuotta. EM-karsinnoissa pärjääminen edellyttää ehdottomasti kansainvälisen kokemuksen kartuttamista. Tässä ottelussa vastus oli vastaantulija, mutta positiivisena puolena on kuitenkin pidettävä se, että suomalaiset toteuttivat loppuun asti kurinalaista konseptia.

Suomen maalintekijät:

Anthony Hellakoski 9, Alex Lignell 7, Alexander von Numers 6, Sebastian Säkkinen 5, Oscar Berglund 5, Axel Carlander 5, Albert Lindholm 3, Anton Luuppala 2, Oscar Udd 2, Filip Söderlund 2, Roni Syrjälä 1

Su 12.1. Solvalla

Iso-Britannian ja Suomen toinen ottelu pelattiin sunnuntaina Solvallan Urheiluopistolla. Pelin henki oli hyvin pitkälti samansuuntainen kuin edellisen päivän mittelössä. Suomi vei ja Iso-Britannia yritti kaikkensa pysyäkseen mukana vauhdissa. Saarivaltion pojat olivat kuitenkin joka osa-alueella muutaman askeleen perässä, eivätkä näin ollen pystyneet kunnon vastusta suomalaisille tarjoamaan.

Niin kuin lauantain ottelussa Suomi lähti räväkästi liikkeelle alkuvihellyksen jälkeen, ja nappasi kymmenessä minuutissa kahdeksan maalin johtoaseman. Briteillä oli suuria vaikeuksia saada pallo Suomen puolustusmuurin ohi. Tämän jälkeen pelin taso ja tempo putosi selvästi. Suomen hyökkäystyöskentely oli osittain hakoteillä, eikä seuraavaan kymmeneen minuuttiin saatu yhtään maalia aikaan. Lieneekö syynä ollut keskittymisen lopahtaminen tai tunne siitä ettei tässä kannata turhia pyristellä, mene ja tiedä.

Toiseen erään Suomi sai uutta innostusta ja siinä saatiin hyökkäys jälleen toimimaan normaalisti. Maaleja mätettiin tasaiseen tahtiin ja englantilaiset jäivät kauas taakse. Suomen puolustus toimi tehokkaasti ja Briteille ei paljon mahdollisuuksia annettu.

Yhteenvetona viikonlopun peleistä voitaneen todeta että puolustuspää suomalaisilla on kohtuullisessa jamassa. Hyökkäysten osalta koneisto vielä yskii jonkin verran. Varsinkin viimeistely, erityisesti heittojen kohdistus maalia kohden, on vielä hakusessa. Nyt oli vastassa kevyen sarjan joukkue, joten kovempaa vastusta kaivataan. Niissä otteluissa saadaan selville joukkueen tämänhetkinen tilanne. Ennen huhtikuun EM-karsintoja olisi hyvä päästä perille siitä missä mennään.

Päävalmentaja Kenneth Bäcklund toteaa viikonlopun peleistä seuraavaa:

”Ensimmäinen ottelu Iso-Britanniaa vastaan oli koko joukkueelta hyvä 60 minuuttinen. Puolustus ja maalivahtien yhteispeli toimi moitteettomasti ja päästiin hyvin vastahyökkäyksiin. Vaikkei vastus ihan Euroopan eliittiä ollut, teki koko joukkue nöyrästi töitä.

Toinen peli lähti myös hyvin liikkeelle, mutta emme saaneet samalla prosentilla heittoja maaliin ja hyökkäys peli yski hieman. Ehkä syynä oli aikainen ottelu, jossa joukkueen keskittyminen jäi hieman lyhyeksi.
Puolustuspeli ja maalivahtipeli toimi edelleen vahvasti.
Tästä on hyvä lähteä kohden kevättä ja EM- karsintoja.”

Suomen maalintekijät: Sebastian Säkkinen 7, Alex Lignell 6, Anthony Hellakoski 6, Roni Syrjälä 5, Anton Luuppala 3, Alexander von Numers 3, Filip Söderlund 2, Albert Lindholm 2, Axel Carlander 2, Oscar Udd 1