Suomi juoksi Georgian nurin

Qatar2015                       Suomi – Georgia  36 – 24  (16-10)

Suomen käsipallomiehet lopettivat MM-karsintaturnauksensa lauantaina Karjaan Sisu Areenalla parhaalla mahdollisella tavalla. Kookas ja vanttera Georgia jäi armotta jalkoihin. Suomi sai alkuminuuttien jälkeen nopean vastahyökkäyspelin hienosti toimimaan, ja juoksi säälimättömästi Georgian nurin.

Alkutunnustelun jälkeen suomalaiset saivat hyvän otteen pelistä ja georgialaisille ei annettu löysää siimaa hetkeksikään. Puolustus piti isokokoiset ja raavaat vastustajat mallikkaasti aisoissa. Kun Ville Nordqvist maalissa vielä torjui hyvällä prosentilla, niin Georgian poika oli vaikeuksissa.  Jääräpäisesti he yrittivät puskea suomalaisen muuri läpi, mutta se oli tuomittu epäonnistumaan.

Näitä epäonnistuneita yrityksiä Suomen joukkue käytti hyväkseen hyökkäyspelissään, ja rankaisi välittömästi säälimättömällä kädellä. Erän puolenvälin jälkeen Andreas Rönnberg pääsi antaumuksella peliin sisään ja jakeli maukkaita syöttöjä joukkuekavereilleen, jollei sitten itse tehtaillut palloa pömpeliin. Suomi oli kolmenkymmenen peliminuutin jälkeen repäissyt kuuden maalin eron Georgiaan.

Eikä tahti siitä hidastunut toisella puoliajalla. Nopea kontrauspeli jatkui, ja jo ensimmäisen erän loppuvaiheessa hyvän maalijyvän löytänyt Teemu Tamminen antoi liekin palaa täydellä teholla. Kymmenen minuutin jälkeen Suomi oli kasvattanut johtoasemansa kymmeneen maaliin, ja Georgian vastarinta oli survottu pieniksi jyviksi. Suomalaiset saivat pelata tämän jälkeen vapautuneesti ilman minkäänlaista huolenaihetta. Voitto oli varmistettu ja Tbilisissä koettu karvas tappio oli ainakin osittain kuitattu.

Koko joukkueelle on tästä ottelusta annettava täysi tunnustus erittäin mallikkaasta työstä. Heidän pelipanoksesta johtuen yllä mainitut pelaajat saivat varmuudella uutta pontta ja intoa otteisiinsa. Suomen joukkue pelasi uhrautuvaa puolustuspeliä ja sen ansiosta saatiin innokkuutta hyökkäystyöskentelyyn. Tästä on hyvä jatkaa huhtikuun EM-karsinnan Play off -peleihin.

Suomen maalintekijät:

Teemu Tamminen 10, Andreas Rönnberg 7, Richard Sundberg 5, Benny Broman 4, Joacim Broman 3, Anton Remy 3, Leonel Ojala 1, Fredrik Forss 1, Oscar Kihlstedt 1, Olli-Pekka Korpimäki 1