Niukka tappio Portugalille

Suomen P96 pelasi hyvän ottelun viimeisessä EM-karsintapelissä Berliinissä Portugalia vastaan. Peliin tultiin ryminällä ja ensimmäinen vartti meni Suomen johtaessa parilla maalilla koko ajan. Sitten isokokoinen Portugali sai juonesta kiinni, kuroi Suomen johtomatkan ja meni johtoon 25 minuutin kohdalla. Suomi kuitenkin taisteli hienosti ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 14-14.

Toinen puoliaika alkoi Portugalin komennuksessa ja Suomi oli hätää kärsimässä ensimmäisten minuuttien aikana. Sitten saatiin taas peli kasaan ja loistavien 15 minuutin ansiosta Suomi meni johtoon. Koko pelin Suomi pelasi loistavaa 6:0 puolustusta, vastahyökkäyksiin lähdettiin ennakkoluulottomasti ja hyökkäyksessä pelattiin kovalla temmolla ja uskalluksella.
Kuusi minuuttia ennen ottelun loppua Suomi johti kahdella maalilla, ja Portugalille tuomittiin ulosajo. Asetelmat olivat siis loistavat, mutta sitten pallo alkoi pomppia vastustajalle ja pari tuomarin käsittämätöntä vihellystä edesauttoivat sitä, että Portugali sai vielä käännettyä pelin edukseen ja voitti lopulta 32-28.
Suomi ei hävinnyt huonolle joukkueelle, mutta kuitenkin harmittava tappio – voittohan jo häämötti.

– Loistavat 54 minuuttia pojilta, mutta, mutta… Vaikka vastus olikin kivikova, oli meillä voitto omissa käsissä. Muutama tyhmä ratkaisu ja virhe ottelun ratkaisuhetkillä katkaisivat niskan. Nämä pelit on opittava voittamaan, jos siihen on mahdollisuus. Vielä on tehtävä paljon töitä korvien välissä, sanoo päävalmentaja Mikko Koskue.
– Silti tunnustus pojille, kaivoivat jostain mielettömän tsempin vielä tämän päivän otteluun ja tehtiin 54 minuuttia juuri niin kuin oli sovittu. Puolustuksessa pysyi pakka kasassa ja vastahyökkäyksissä pidettiin tempoa yllä. Sääli poikien puolesta ettei tullut voittoa.

Suomen maalintekijät:

Oliver Helander 11, Albert Rehnberg 5, Theo Westerlund 5, Joonas Nieminen 4, Elias Nyman 1, Anton Nyström 1, Topias Laine 1.

Päivän toisessa ottelussa Saksa ja Unkari pelasivat todellisen trillerin ja ottelu loppui tasatulokseen 25-25.

Karsintalohko on nyt pelattu ja se oli juuri niin kova kuin odotettiinkin, lohkoa pidettiin kaikista karsintalohkoista kovimpana. Saksa on yksi ennakkosuosikeista jopa kesän EM-kisoissa. Unkari oli lyönyt kaikki harjoitusvastustajansa, mm. Ranskan, Kroatian ja Puolan, jotka nekin kaikki matkaavat kesän EM-kisoihin. Myös Portugalilla on jalkeilla kovin junnumaajoukkue kautta aikojen. He olivat voittaneet harjoituspeleissä niin ikään käsipallon suurmaita, mukaan lukien Espanjan. Joten arpaonni ei tällä kertaa todellakaan ollut antanut Suomelle helppoa lohkoa, Portugali on varmasti kovin joukkue joka jäi ulos EM-kisoista.
– Lohko oli juuri niin paha kuin osattiin olettaa. Meidän arpaonnelle naurettiin jo Merzigin turnauksessa, ja ymmärrän hyvin miksi. Toki itsekin olisin mieluummin vaihtanut lohkoa vaikka jonkun Baltian maan kanssa, niissä olisi ollut ihan eri asia pelata. Mutta turha urheilussa on jossitella, nyt mentiin näillä.

– Lähdetään treenaamaan entistä kovemmin. Toivottavasti pojat saisivat keskittyä myös fyysiseen harjoitteluun, ilman fysiikkaa ei näillä kentillä armoa tule. Monella pojalla tässä iässä Suomessa on se haaste, että pelaavat monessa joukkueessa samaan aikaan, ja liian tiheä pelirytmi estää säännöllisen ja pitkäjänteisen fyysisen harjoittelun kauden aikana.
– Vaikka tulokset olivat karua luettavaa, silti kunnia pojille taistelusta. Kertaakaan eivät päät painuneet alas vaikka välillä vastus olikin turhan kova. Silti pakko ottaa monesta asiasta opiksi ja tehdä asiat ensi kerralla paremmin. Tyytyväinen urheilija on entinen urheilija, päättää päävalmentaja Mikko Koskue.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.