Miesten käsipallomaajoukkue nimetty EM-karsintaan valmistavalle leirille

Miesten käsipallomaajoukkue jatkaa valmistautumistaan lokakuun lopulla alkavaan EM-karsintaan ja joukkue viimeiselle valmistavalle leirille on nimetty.

Suomi kohtasi viime viikonloppuna edellisen leirinsä yhteydessä kaksoismaaottelussa Färsaaret ja nappasi kaksi voittoa varsin

kokemattomalla ja kokeilupitoisella ryhmällä. Nyt päävalmentaja Kaj Kekki saa kuitenkin käyttöönsä periaatteessa parhaan mahdollisen ryhmän.

– Viime viikonlopun Färsaaret -otteluista nousi yksi uusi pelaaja mukaan karsintaviikolle, eli Alexander von Numers. Häntä voi pitää uutena pelaajana, sillä maaotteluita on vasta muutama ja nekin parin vuoden takaa, Kekki kuvaa.

Suomi kohtaa valmistavalla leirillään Japanin kahdesti, lauantaina 20.10. Karjaalla ja seuraavana päivänä Siuntiossa. Mukaan on nimetty nyt 21 pelaajaa, joista EM-karsinnan avausotteluun valitaan 16 pelaajaa.

– Kokoonpanossa ehkä yksi yllättävä nimi: Teemu Tamminen, Kekki huomauttaa.

– Huomasin Cocksin pelejä syksyllä seuratessa, että Temen peli-ilo oli palannut. Ajattelin näin ollen kokeilla ja soittaa, että löytyisikö voimia myös maajoukkueeseen. Ja niitä löytyi.

Suomi avaa EM-karsinnat vierasottelulla Tsekkiä vastaan keskiviikkona 24.10. ja kotiavaus on edessä lauantaina 27.10. kello 16.00, jolloin Vantaan Energia Areenalle saapuu vieraaksi Valko-Venäjä.

Pelaajat valmistavalle leirille:

Mikael Mäkelä, Dicken (mv)

Tuomas Laitinen, Atlas Vantaa (mv)

Kalle Alander, Cocks (mv)

Teemu Tamminen, Cocks

Benjamin Helander, Alingsås HK (SWE)

Joakim Broman, Dicken

Robin Sjöman, BK-46

Fredrik Forss, FIF (DEN)

Vincent Voutilainen, SIF

Anton Remy, Dicken

Roni Syrjälä, Cocks

Nico Rönnberg, Cocks

Max Granlund, Dicken

Alexander von Numers, SIF

Robin Granlund, Dicken

Oscar Kihlstedt, BK-46

Ian Martin, HIF Karlskrona (SWE)

Benny Broman, Dicken

Miro Koljonen, GrIFK

Johan Gripenberg, Dicken

Richard Sundberg, TSG AH Bielefeld (GER)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.