EM-kisat jäivät haaveeksi

Elokuun EM-kisat Puolassa jäivät haaveeksi P96:lle. Lauantaina Suomi hävisi Unkarille samalla kun Saksa voitti Portugalin. Näin sunnuntain viimeinen peli Portugalia vastaan jäi merkitsemättömäksi kisoja ajatellen. Suomen lohkon kovuudesta kertoo se, että Portugali oli lähellä jymypaukkua johtaen Saksaa vastaan vielä 3 minuuttia ennen loppua. Saksan kone kuitenkin väänsi lopussa ohi ja voitti ottelun 27-25.

Suomi aloitti pirteästi ja ennakkoluulottomasti Unkaria vastaan. Ensimmäiset 10 minuuttia mentiin varsin tasatahtiin, mutta sen jälkeen onnikaan ei ollut Suomen puolella. Suomi heitti 5 minuutin sisällä kolme kertaa tolppaan tai ylärimaan ja palautuspallo meni suoraan vastustajan hyppysiin, joka pääsi kontraamaan maalin toiseen päähän. Sen jälkeen Suomi sai taas juonesta kiinni ja kuroi etumatkaa kiinni, osittain myös lukuisien unkarilaisten ulosajojen takia. Suomi oli vain parin maalin häviöllä kun 10 minuuttia ensimmäisestä jaksosta oli pelaamatta. Nämä minuutit olivat sitten sysimustat Suomen pojille ja Unkari menikin tauolle selvässä 20-11 johdossa.

Toinen puoliaika oli tasaisempi. Suomi sai jauhettua paikkoja hyviin heittopaikkoihin, mutta palloa ei tahdottu saada maaliin. Suomen heittoprosentti koko pelissä oli noin 40 %, mikä on pelissä kuin pelissä aivan liian pieni. Sovitun taktiikan mukaisesti Suomi sai ajettua hyviä heittopaikkoja myös laitoihin, mutta 8 missattua heittoa laidasta kertoo maalinteon vaikeudesta tänään.

– Meidän on vaikea mitata itseämme näiden Euroopan huippumaiden kanssa, se on karu totuus. Turha jossitella että arpaonni sattui heittämän meille kolme kivikovaa maata ikäluokassamme, toteaa Mikko Koskue.
– Käsipallo, kuten moni muukin pallopeli, on myös osaksi maalintekolaji. Päästiin tänään ihan hyvin maalintekopaikkoihin, mutta sitten oli seinä vastassa. Paremmalle joukkueelle hävittiin tänään kuitenkin, se täytyy myöntää. Yrityksestä ei voi poikia syyttää, hyvin jaksoivat taistella.

Lopputulos oli 33-21 Unkarille.

Suomen maalintekijät:

Oliver Helander 5, Ian Martin 3, Albert Rehnberg 3, Joonas Nieminen 2, Anton Nyström 2, Paavo Brummer 2, Elias Nyman 1, Theo Westerlund 1, Topias Laine 1, Vincent Voutilainen 1.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.