Suomi jäi neljänneksi Riga Council Cup turnauksessa

Italia – Suomi 29 – 28  (17-16)

Maalin tappio Italialle tiesi sitä, että Suomi jäi Latvian turnauksessa neljänneksi. Johtuiko sitten aikaisesta otteluajankohdasta, vai mistä, mutta Suomen kone ei käynnistynyt koko aikana. Luvaton määrä teknisiä virheitä, maalitolppien kolistelu tai ohiheitot veivät mahdollisuuden voittoon. Italia oli tällä kertaa onnekkaampi ja vei pisteet kotiin. Maalinsaantitilanteita suomalaisilla oli vaikka millä mitalla, mutta osumia ei vain tullut tarpeeksi.

Koko ottelu oli, aivan viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta todella tahmeaa pelaamista. Kummallakin joukkueella oli aamujäykkyyttä ja normaalin pelitempon saamisesta ei ollut puhettakaan. Koko ensimmäinen puoliaika mentiin tasaisissa merkeissä. Maaleja tehtailtiin vuorotahtiin ja tauolle mentiin Italian yhden maalin johdossa.

Toisen puoliajan vartti mentiin edelleen totuttua tahtia, kunnes suomalaisille tuli virheiden suma. Italia pääsi neljän maalin johtoon ja ottelu tuntui pelatulta. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Suomi piristyi hieman ja ryhtyi kaventamaan Italian maalieroa. Siinä onnistuttiin ja päästiin jopa maalin johtoon. Pari anteeksiantamatonta hassia tuli siihen kohtaan ja Italia rankaisi surutta.

Suomalaisilta olivat tänään ajatukset ja pelijuoni jossain muualla kuin pelikentällä. Tappio oli tietenkin katkera, mutta toivottavasti nuoret pelaajat saivat tästä turnauksesta oppia tulevaisuutta ajatellen.

Riga Council Cup voiton vei isäntämaa Latvia, joka ratkaisevassa ottelussa pelasi tasan Viron kanssa. Viro oli turnauksen kakkonen, Italia kolmas ja Suomi neljäs.

Suomen maalintekijät: Oliver Helander 5, Teemu Tamminen 4, Joacim Broman 4, Miro Koljonen 4, Anton Luuppala 3, Theo Westerlund 3, Anton Remy 2, Andreas Nyström 1, Christoffer Modig 1, Ben Weber 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.