Latvia selkeästi Suomen miehiä parempi

Latvia – Suomi 34 – 23  (16-7)

Miesten maajoukkue aloitti ottelunsa Riga Council Cupissa tappiolla. Riiassa pelattava neljän maan turnaus käynnistyi tänään Latviassa, ja Suomen ensimmäinen ottelu isäntämaata vastaan ei mennyt ihan toivotulla tavalla.

Ottelun alussa Suomi pysyi hyvin juonessa mukana, mutta reilun kymmenen minuutin jälkeen maalinteko rupesi tökkimään pahan kerran. 5 – 4 tilanteesta Latvia karkasi omille teilleen ja siihen ei Suomi löytänyt lääkettä. Yhdeksän maalin ero puoliajalla oli täysin ansaittu. Suomalaisten yhteispeli ei tahtonut millään onnistua, ja maalinsaanti oli todella vaikeata.

Toiselle puoliajalle saatiin jo toisenlainen ilme. Suomalaiset löysivät toisensa huomattavasti paremmin ja ottelu pysyi tasaisena. Vauhtia tuli hyökkäyksiin ja eroa saatiin välillä kavennettua muutamalla maalilla, mutta sitten tuhrittiin taas tilanteita, ja ero pysyi entisellään.  Ilme oli kuitenkin positiivisempi kuin ensimmäisessä erässä.

Nuorella joukkueella oli selvästi alussa suuria käynnistysvaikeuksia, ja se oli täysin ymmärrettävää.

”Olimme selkeästi vastustaja jäljessä yksilöinä eri alueilla. Tänään ei vain paukut riittäneet. Yhteispeli vieruskavereiden kanssa ei toiminut ja vastustaja pääsi rankaisemaan. Toisaalta neljä takamiestä puuttui tästä ottelusta ja se oli liikaa.” totesi päävalmentaja Mikael Källman.

Suomen maalintekijät: Teemu Tamminen 6, Miro Koljonen 5, Anton Luuppala 3, Theo Westerlund 3, Anton Remy 2, Joacim Broman 2, Andreas Nyström 1, Ben Weber 1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.