Miesten maajoukkue Riga Council Cup -turnaukseen

Pitkään eivät Suomen käsipallomiehet saa jouluaan viettää, sillä tapaninpäivänä käynnistyy Latviassa neljän maan turnaus. Riiassa pelattava Riga Council Cup on jokavuotinen kutsuturnaus joulun ja uuden vuoden välipäivinä. Tämän vuotinen turnaus on järjestykseltään seitsemästoista.

”Itse asiassa olen pääsyyllinen saamaamme kutsuun. Maajoukkue oli tammikuussa Liettuassa pelaamassa ja ottelun latvialainen delegaatti puhui kanssani tästä turnauksesta. Pyysin häneltä, että kutsukaa nyt ihmeessä meidät mukaan turnaukseen, ja näinhän siinä kävi. Jos on mahdollisuus saada kovia kansainvälisiä pelejä, niin valmentajana otan aina kutsun kiitollisena vastaan. Olisin totta kai toivonut pari taktista harjoitusta ennen turnausta, mutta se ei millään mahtunut kalenteriin”, kertoo päävalmentaja Mikael Källman.

Latvian ja Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat tänä vuonna Viro ja Italia. Suomi on vuoden sisällä kohdannut Viron kerran ja Italian kahdesti, mutta Latviaa ei ole kohdattu ihan viime kuukausina.

”Vastustajat ovat meille erittäin sopivia, koska olemme liikkeellä niin sanotulla ”tulevaisuuden joukkueella”. Ulkomailla pelaavilla maajoukkuemiehillä on pari peliä joulun ja uuden vuoden välillä omien seurojensa kanssa, eikä meillä ole, taas kerran, mitään oikeuksia saada heitä mukaan.  Toisaalta tilanne on sellainen jota nimenomaan haluan. Nuoret lupaavat pelaajat pääsevät pelaamaan ja hakemaan kokemusta kovista peleistä. Maajoukkueen pelikuviot tulevat myös tutuiksi jos sitten kutsu tulisi keväällä Itävaltaa vastaan EM-karsinnoissa. Vastuuta on todella paljon tarjolla, koska suurin työmyyrä ja vastuunkantaja Andreas Rönnberg on sivussa loukkaantumisen takia”, jatkaa Källman.

Suomi lähtee Latviaan seuraavalla joukkueella:

Patrik Roslander Dicken, Mikael Mäkelä Dicken, Teemu Tamminen Cocks, Joacim Broman Dicken, Miro Koljonen HC West, Anton Remy Dicken, Ben Weber Dicken, Fredrik Forss HC West, Nico Rönnberg Cocks, Oliver Helander Alingsås HK, Theo Westerlund SIF, Anton Luuppala SIF, Christoffer Modig SIF, Andreas Nyström ÅIFK, Anthony Hellakoski Atlas

Suomen ottelut Riiassa:

Perjantai 26.12.   klo 19:00  Latvia – Suomi

Lauantai 27.12.   klo  17:30  Suomi – Viro

Sunnuntai 28.12. klo 10:00  Italia – Suomi

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.