Suomi pääsee kovaan testiin Tanskaa vastaan

Miesten käsipallomaajoukkue aloitti EM-karsinnat vierasmatkalla Pohjois-Makedoniaan. Suomi lähti otteluun altavastaajana, ja kotiintuomisiksi ei tällä kertaa tullut pisteitä. Pohjois-Makedonia voitti ottelun 33-24 (16-10).

EM-karsintaurakka jatkuu lauantaina 7.11, kun käsipallon huippumaa Tanska tulee vierailulle Vantaalle.

-Aika kaksijakoiset tunnelmat. Pelissä oli ihan hyviä juttuja, mutta tottakai häviö oli pettymys. Tehtiin liikaa helppoja virheitä. Parempi tulos oli tarjolla, ei mikään paras peli meiltä, ottelussa yhden maalin tehnyt Miro Koljonen summaa ottelun jälkeisiä tunnelmia.

Täysin vastaantulija Suomi ei kuitenkaan Skopjessa ollut. Vieraat pystyivät haastamaan vahvan kotijoukkueen ajoittain, mutta kokenut vastustaja hyödynsi Suomen virheet, ja se näkyi loppulukemissa. 10 maalia painanut Max Granlund oli selkeästi Suomen paras maalintekijä.

-Pelissä oli paljon hyvää, vaikka hävittiin yhdeksällä maalilla. Oltiin ajoittain hyvin mukana, mutta tehtiin liikaa helppoja virheitä, Granlund kertoo.

-Hyvällä fiiliksellä lähdetään Tanskaa vastaan, eihän sitä joka päivä pääse pelaamaan maailmantähtiä vastaan kotiyleisön edessä. Mielenkiinnolla lähdetään testaamaan omaa tasoa ja katsomaan kuinka kaukana ollaan ihan maailman huipusta, Granlund hekumoi.

-Kotikenttä tuo varmasti lisää energiaa ja kentällä tullaan näkemään yhtenäisempi Suomi. Tullaan taistelemaan 60 minuuttia ja halutaan pitää kova tempo läpi ottelun. Nopeaa peliä ja vastahyökkäyksiä. Aina kunnia vetää Suomen paita päälle ja edustaa maajoukkuetta, oli vastassa sitten kuka tahansa. Se on erityislaatuista, Koljonen arvioi tulevaa Tanska ottelua.

Suomi-Tanska ottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla 7.11 ja ottelu alkaa klo 17. Otteluun on vielä muutama lippu hajapaikoille. EM-karsintaottelut jatkuvat vuoden 2021 puolella.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.