Miehet komeasti jatkoon EM-karsinnassa

Miesten käsipallomaajoukkue kaatoi sunnuntaina Vantaalla pelatussa EM-karsintaottelussa Georgian vakuuttavasti lukemin 30-23 (18-12) ja eteni EM-karsinnan seuraavaan vaiheeseen.

Maat kohtasivat keskiviikkona Tbilisissä ja ottelu päättyi tuolloin tasanumeroihin 22-22. Georgia joutui toiseen osaotteluun loukkaantumisten vaivaamana ja oli matkassa vain 12 pelaajalla.

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen Suomi nykäisi nopeasti neljän maalin johdon ja piti johdosta myös kiinni. Ero vaihteli kolmen ja viiden maalin välillä, kunnes Georgia oli avausjakson viimeisen kymmenminuuttisen alussa pääsemässä jo iskuetäisyydelle. Suomi vei jakson viimeisen viisiminuuttisen kuitenkin puhtaasti 4-0 ja venytti taukojohdon kuuteen maaliin.

Kaikkineen avausjakso oli Suomelta varsin tasainen esitys. Puolustus piti Georgian hyökkäyksen poissa avoimilta maalipaikoilta ja Mikael Mäkelä maalissa napsi tärkeitä torjuntoja.

Toisen jakson alussa maalit olivat kortilla molemmissa kenttäpäädyissä, mutta Suomi piti johtoasemastaan kiinni varmasti, eikä Georgia päässyt missään vaiheessa kuutta maalia lähemmäs. Lopullinen nykäisy tapahtui Suomen aikalisän jälkeen kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua. Ero kasvoi nopeasti kymmeneen maaliin ja Georgian loppuminuuttien kavennus oli enää kosmetiikkaa.

– Ei tämä meiltä mikään huippuottelu ollut, mutta saimme pelistä kontrollin heti alusta alkaen. Haimme nyt enemmän ratkaisuja laidoilta ja uusia pelaajia nousi esille maalintekijöinä. Emme voi aina odottaa, että Max [Granlund] tekee maalit ja oli positiivista, että ratkaisijoita löytyi, päävalmentaja Ola Lindgren sanoi.

– Georgialla oli loukkaantumisia ja se helpotti meidän tehtäväämme. Teimme tarvittavan ja olemme nyt jatkossa.

Lindgrenin nimeämiä onnistujia oli seitsemän maalia laidaltaan heittänyt Roni Syrjälä, joka näki ottelun pitkälti samoin kuin päävalmentaja.

– Saimme hyvän tempon heti alusta ja pelin kontrolliin. Hyvä taistelu ja kaikkiaan aika tasaista suorittamista meiltä. Oli meille varmasti pieni apu siitä, että Georgia joutui otteluun vähän vajaamiehisenä, Syrjälä mietti ja kehui samalla joukkueen nuoria pelaajia.

– He ovat tulleet ennakkoluulottomasti mukaan ja heistä on ollut joukkueelle iso apu. Tulevaisuus näyttää siinä mielessä hyvältä.

EM-karsinnat jatkuvat lokakuussa seuraavalla vaiheella, jonka arvonta on edessä maaliskuussa.

Käsipallon EM-karsintaa, Vantaa:
Suomi – Georgia 30-23 (18-12)
Suomi EM-karsinnan seuraavaan vaiheeseen yhteismaalein 53-45.

Suomen maalintekijät (7m maalit): Roni Syrjälä 7, Sebastian Säkkinen 7 (4), Miska Henriksson 4, Linus Lindberg 3, Robin Granlund 3, Oliver Nordlund 2, Max Granlund 2, Richard Sundberg 1, Viktor Grönmark 1

2 min. ulosajot: Suomi 5 x 2 min, Georgia 4 x 2 min

Mikael Mäkelän torjunnat -video

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.