P98 maajoukkueen loppukiri ei riittänyt

Italia – Suomi 34 – 29 (19-12)

Italian Teramossa pelattavan 4-maan turnauksen ensimmäinen ottelu päättyi suomalaisten osalta tappioon. Suomen peli oli tahmeaa tervan juontia koko ensimmäinen puoliaika ja vasta ottelun viimeisellä vartilla rytmi ja taistelutahto teki tuloaan. Italialaisten etumatka oli kuitenkin niin suuri, että sen kuromiseen aika ei enää riittänyt.

”Paljon parannettavaa ja paljon hyvää. Meillä on EM-kisoihin muutamia teemoja joita ajamme täällä sisään. Tämä ensimmäinen ottelu meni pitkälti tuntuman hakemiseen ja siihen nähden onnistuimme kohtuullisesti. Pelituntuman puute korostui siinä, ettemme olleet riittävän kovia yksittäisissä tilanteissa kentän molemmissa päissä. Ottelun loppua kohden kovuus alkoi löytyä ja siksi uskon, että seuraavissa peleissä saamme toteutettua teemoja yhä paremmin.”

 

Tähän päävalmentaja Toni Kallion toteamukseen on helppo yhtyä. Pelaajilla oli lähes kahden kuukauden tauko viimeisistä sarjaotteluista ja edellisestä kansainvälisestä ottelustakin oli jo kulunut vuosi. Suomalaisten otteet olivat liian pehmeitä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Kokemus ja rutiini tämän tason peleihin oli päässyt ruostumaan.

Kesti reilut neljäkymmentä minuuttia, kunnes ruoste oli putsattu ja tekemisen juoni oli löytymässä. Vääntöä ja tälle tasolle tarvittava röyhkeys saatiin esille. Maaliero italialaisiin kaventui, puolustuksessa vastustajaan iskettiin kunnolla kiinni, ja maalintekoon tuli rennompi ote. Italian etumatka kuitenkin riitti ottelun voittamiseen. Nämä ottelun loppuvaiheet antoivat kuitenkin hyvät lähtökohdat seuraaviin otteluihin.

Tämä turnaus on valmistelua tulevaa EM-kisaa varten. Täältä pitää saada se kansainvälinen pelitempo, kovuus ja ryminä. Tätä ajatellen joukkue otti yhden askeleen eteenpäin.

Suomen joukkue ja maalintekijät: Jasse Kettunen3, Linus Sjöman 2, Isak Lehvonen 5, Linus Lindberg 2, Felix Nilsson 1, Wilhelm Hammarberg 1, Christoffer Thor 4, Atte Marjamäki 1, Fredrik Karlsson 5, Carl Weurlander 1, Robin Granlund 4, Leevi Koistinen, Niclas Laurent, Gusten Montonen, Axel Rehnberg, NiclasKavaleff

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.