Granlundin veljekset ovat valmiita taistoon

Robin ja Max Granlund ovat jo lähtökuopissa, kun miesten käsipallomaajoukkue kohtaa kotikentällä Slovakian ja Luxemburgin tammikuussa. Veljeksille maajoukkueessa pelaaminen on kunnia-asia.

Robin pääsi kohtaamaan Luxemburgin vieraissa jo lokakuussa. ”Hieman jännitti ennakkoon, kun vastaavia pelejä ei ollut takana entuudestaan. Jännitys unohtui kentällä, mutta tasapeli harmitti. Samaan aikaan oli kuitenkin helpottunut tunne siitä, että sai onnistumisiakin aikaiseksi mm. kolmen maalin muodossa”, Robin kommentoi.

Lokakuun lopussa kotikentällä pelatussa Suomi-Venäjä -ottelussa nähtiin molemmat Granlundin veljekset. ”Vaikka emme pystyneet haastamaan vastustajaa siten kuin halusimme, opimme paljon. Tappio ei tuntunut hyvältä, mutta ottelu oli hyvä lähtökohta, josta on hyvä parantaa”, Max sanoo.

Robin Granlund #20, FIN, Igor Karlov #77, RUS and Max Granlund #21, FIN during their Handball Finland – Russia World Championship 2019 Qualification match in Energia Arena 28. October 2017 in Vantaa, Finland.

Tulevia tammikuisia maaotteluita Granlundit pitävät tärkeinä ja odottavat niitä jännityksellä.

”Suomen paidassa pelaaminen on hieno asia. Maajoukkueessa saa pelata kovempia pelejä kuin missään muualla. Toivon, että pystyisimme voittamaan pelejä ja toteuttamaan joukkueen yhteisiä tavoitteita”, Robin pohtii.

Max on samoilla linjoilla. ”On kunnia saada olla mukana edustamassa Suomea. Toivon, että pystyn olemaan hyödyksi ja antamaan teknisesti lahjakkaalle maajoukkueellemme lisäarvoa.”

Vuonna 1999 syntynyt Robin ja vuonna 1997 syntynyt Max aloittivat käsipalloilun jo ekaluokkalaisina Dickenissä. Yli kaksimetrisiksi venähtäneet veljekset pelaavat maajoukkueessa vasemman pakin paikalla.

”Käsipallossa on parasta joukkueen kanssa voittaminen. Tottakai sitä haluaa olla tyytyväinen omiin suorituksiin, mutta joukkueen yhteinen menestys menee aina edelle. Pääsy vuoden 2020 EM-kisoihin olisi hieno asia”, Robin toteaa.

”Käsipallo on penkkiurheilijoillekin kiinnostava ja vauhdikas laji. Itse olen aina tykännyt heittolajeista, joten se osa-alue kiehtoo eniten. Tavoitteena on parantaa omaa peliä koko ajan ja näin auttaa joukkuetta saavuttamaan parempia tuloksia”, Max lisää.

Osta liput ennakkoon, säästät!

MM-karsintaottelu Suomi-Slovakia pelataan Energia Areenalla torstaina 4.1. kello 18.30 ja Suomi-Luxemburg viikkoa myöhemmin 11.1. kello 18.30.
Pääsyliput ennakkoon, säästät 5 €/lippu (10 € ja 20 €)
www.lippuagentti.fi

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.