Turun Seudun Urheiluakatemian toisen asteen hakuinfo 22.1.2019 2003-syntyneille käsipalloilijoille

Toisen asteen yhteishaku ammattikouluihin ja lukioihin on auki keväällä 19.2.-12.3.2019. Urheilu-uraan panostavilla on mahdollisuus hakea toiselle asteelle urheiluoppilaitoksiin. Urheiluoppilaitokset mahdollistavat valintavaiheessa täysipainoisen panostamisen urheiluun ja riittävän harjoitusmäärän toteutumisen, opiskelun siitä kärsimättä.

 

Turun Seudun Urheiluakatemian käsipallon lajiryhmä harjoittelee neljästi viikossa: pääosin kahdesti lajia ja kahdesti fysiikkaa, joka täydentää iltaisin tapahtuvaa seuraharjoittelua. Urheiluakatemiaan voi hakea eri oppilaitosten kautta, joka mahdollistaa niin lukio-, kuin ammatillisten opintojen yhdistämisen säännölliseen harjoitteluun. Urheiluakatemian käsipalloryhmässä toisella asteella on tälläkin hetkellä opiskelijoita neljästä eri oppilaitoksesta: Kerttulin Urheilulukio, Katedralskolan i Åbo, Turun ammatti-instituutti ja Åbos yrkesinstitut.

 

Toiselle asteelle keväällä hakeville käsipalloilijoille järjestetään hakuinfo Kerttulin Urheilulukion esittelyillan yhteydessä tiistaina 22.1.2019 Kerttulin lukion tiloissa. Kerttulin Urheilulukio esittäytyy yhteisesti klo 18.30 alkaen, jonka jälkeen käsipallon laji-info pidetään lukion luokkatiloissa klo 19.15 alkaen. Vaikka suuntana olisikin Kerttulin sijaan jokin toinen turkulainen oppilaitos, on lajiryhmän esittely hyvä tulla Kerttuliin tuona iltana kuuntelemaan.

 

Hakuinfossa kerrotaan Turun Seudun Urheiluakatemian toisen asteen toiminnasta, hakemisesta ja hakutesteistä, urheilijan arjesta ja urheilijan uraan panostamisesta. Lisätietoa jo ennakkoon allaolevista linkeistä.

 

Turun Seudun urheiluakatemian kotisivut:
https://www.urheiluakatemia.fi/

Lisää tietoa Turun Seudun Urheiluakatemian toiminnasta myös Käsipalloliiton netissä:
https://finnhandball.net/huippu-urheilu/akatemiat/turku/

 

TSUA:n käsipalloryhmän toiminnasta vastaa Aku Kuusisto yhteistyössä Käsipalloliiton valmentajien kanssa. Urheilijoiden harjoittelun ohjelmointi ja harjoitusten valmennus ovat päävastuualueet. Harjoitteluun saadaan apua akatemian asiantuntijoilta ja ominaisuusvalmentajilta, jotka takaavat harjoittelun monipuolisuuden ja laadun. Valmentaja on vastuussa myös urheilijoidensa koulunkäynnin seuraamisesta ja antaa tarvittaessa myös tukea, jotta kouluasiat hoituvat urheilun ohella.

 

Tällä hetkellä 12-henkisen toisen asteen lajiryhmän urheilijat asuvat Turussa, Paraisilla ja Liedossa. Yhteensä yläkoulu ja korkea-aste mukaan lukien Turun Seudun Urheiluakatemiassa harjoittelee 16 käsipalloon panostavaa nuorta ÅIFK:sta ja Piffenistä.

 

Infoon kannattaa saapua, vaikka jo pelkästä mielenkiinnosta. Ainakin urheiluoppilaitoksia edes hieman pohtivien tulee saapua paikalle. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

 

Jos hakemisessa jokin mietityttää, ota rohkeasti yhtettä esimerkiksi soittamalla tai meilitse suoraan lajivastaavaan:

 

Aku Kuusisto

Turun Seudun Urheiluakatemia – käsipallon lajivalmennus

+358445180299

aku.kuusisto95@gmail.com

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.