Käsipallo Turun Seudun Urheiluakatemiassa

Turun Seudun Urheiluakatemia (TSUA) on oppilaitosten, urheilijoiden, urheilun lajiliittojen, urheiluseurojen, Turun kaupungin ja urheilun tukipalveluja tarjoavien tahojen muodostama yhteistyöverkosto, joka toimii yhdessä muiden urheiluakatemioiden ja Suomen Olympiakomitean kanssa.

Käsipalloryhmän lajiharjoitusryhmän toiminta toteutetaan Turussa yhteistyössä Käsipalloliiton ja Turun Seudun Urheiluakatemian asiantuntijoiden kanssa. Urheiluakatemiavalmennuksessa urheilijalle kertyy 3-4 ohjattua aamuharjoitustapahtumaa viikkoon ja harjoitusten sisältö tukee urheilijan kokonaisvaltaista harjoittelua seurajoukkueharjoitusten ohella.

Harjoittelu tapahtuu arkiaamuisin klo 7.45-9.15 mahdollistaen iän myötä kasvavan harjoitusmäärän toteutumisen koulutyön kärsimättä. Käsipallon lajiharjoitusryhmään kuuluu urheilijoita Turun alueen eri oppilaitoksista niin lukion kuin ammatillisen koulutuksen puolelta.

Lukuvuodella 2017-18 ryhmään kuuluu 12 käsipalloilijaa

Katedralskolanin kolmannen vuoden opiskelija ja P98 maajoukkuerinkiin noussut laitapelaaja Isak Lehvonen kertoo aamuharjoitusten tukeneen henkilökohtaista pelaajakehitystä:

”Aamutreeneissä ollaan keskitytty pitkälti henkilökohtaisiin asioihin, joita ei iltaisin niin paljon ehditä tekemään. Säännölliset voimatreenit ovat olleet myös tosi tärkeitä!”

Kerttulin urheilulukiossa 3,5 vuoden lukiosuunnitelmalla opiskeleva P00 maajoukkueen runkopelaajiin kuuluva Santeri Maijala kertoo opintojen ja urheilun yhdistymisen helpottuneen:

”Urheiluakatemia on auttanut minua harjoittelun ja koulunkäynnin tasapainottamisessa. Aamuharjoitukset ovat laadukkaita ja harjoitustilat ovat kävelymatkan päässä koulusta. Lisäksi leirien vuoksi koulusta pois jääminen onnistuu urheilulukiossa helposti.”

Ryhmän nuorimpaan ikäluokkaan kuuluva ja Katedralskolanin lukion syksyllä 2017 aloittanut Benjamin Fellman on ollut tyytyväinen lajiryhmään pääsystä:

”Olen saanut lisää treenitunteja ja henkilökohtainen tekniikka on parantunut. Aamutreenit helpottavat koulua, kun on sitten pirteänä koulussa! Koulupäivät ei ole niin pitkiä, kun ekat tunnit menee treenatessa.”

Valmennus ja lisätietoa

Käsipalloryhmän valmennuksesta ja koordinoinnista vastaa Aku Kuusisto (valmentajakoulutukset TS1, TS2). Valmennuksessa tehdään yhteistyötä urheiluakatemian asiantuntijoiden ja fysiikkavalmennuksen kanssa.

”Lajitaidoissa keskityn pitkälti henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja fyysisellä puolella harjoitellaan monipuolisesti ja säännöllisesti jokaisen omien tarpeiden mukaan. Myös palautumisen ja kokonaiskuormituksen seuranta ovat itselleni isoja asioita, mutta tähän urheiluakatemia tarjoaa erinomaisen sovelluksen apuvälineeksi” kertoo Aku Kuusisto.

Käsipallo Turun Seudun Urheiluakatemiassa: http://www.urheiluakatemia.fi/turun-seudun-urheiluakatemia/valmennus/kasipallo

Hakeminen Turun Seudun Urheiluakatemiaan: http://www.urheiluakatemia.fi/turun-seudun-urheiluakatemia/hakeminen

Turun Seudun urheiluakatemian oppilaitokset: http://www.urheiluakatemia.fi/turun-seudun-urheiluakatemia/opiskelu

Lisätietoja:
Aku Kuusisto
TSUA käsipallo

aku.kuusisto95(at)gmail.com
044-5180299


Tyytyväisiä käsipalloilijoita aamutreeneissä