T02-maajoukkue: EM-turnaus Georgiassa päivä 6

Aamumme alkoi perinteisellä aamukävelyllä klo. 8.45. Tänään ei ollut yhtäkään treeniä mutta sen sijaan palauttava uima-allasjumppa. Hymyt hyytyivät, kun jalat koskettivat kylmää vettä. Loppujen lopuksi tehokkaasta jumpasta oli paljon hyötyä lepopäivänä. Vesijumpan jälkee joukkueemme kokoontui mietiskelemään eiliseltä illalta saatuja tehtäviä. Tehtävänä oli miettiä kahden rankan ja vaikean pelin jälkeen, mitä me joukkueena tulemme tekemään toisin. Intensiivisen keskustelun jälkeen oli lounaan aika ja tarjolla oli perinteinen kuiva kana ja pasta??‍♀. Kello 15.00 bussi lähti Tbilisin vanhaa kaupunkia kohti. Vietimme noin 2 tuntia kierrellen viihtyisää kaupunkia ja vajaan tunnin paikallisessa tunnetussa kauppakeskuksessa. Bussi toi meidät takaisin hotellille ja siitä menimmekin suoraan illalliselle ja arvaatteko mitä oli ruokana? No viileetä riisiä ja kuivaa kanaa. Illallisen jälkeen analysoimme joukkueen kanssa Latvian peliä Georgiaa vastaan. Päivämme loppui iltapalaan.

Fanny Reinikainen (C) kommentit pelipäivistä:
Ensimmäiset pelipäivät eivät ole sujuneet odotetusti. Emme ole tyytyväisiä. Olemme käyneet monta keskustelua joukkueen kanssa ja päädyimme tulokseen, että yhtä isoa ongelmaa ei ole mutta sen sijaan pienempiä ongelmia löytyy eri alueilta. Olemme parantaneet koko joukkueen yhteishenkeä ja laatineet suunnitelmat seuraavia pelejä varten. Nyt katse on täysin suunnattu huomiseen peliin, johon tullaan suomalaisella sisulla.

Tbilisi on Georgian pääkaupunki ja siellä asuu noin 1.5 miljoonaa ihmistä. Kaupungin läpi virtaa joki nimeltä Kura. Pääkaupunki Tbilisi sijaitsee eteläosassa Georgiaa. Tbilisi perustettii 497 jkr perustaja oli kuningas nimeltä Vachtang Gorgasali. Tbilisi tarkoittaa ”kaupunki lämpimillä lähteillä”. Myytin mukaan kuningas Gorgasali ampui linnun, joka tippui taivaalta lämpimään lähteeseen. Kun kuningas veti linnu vedestä hän huomasi, että vesi oli lämmintä ja lintu oli keitetty. Silloin hän päätti rakentaa kaupungin lähteen ympärille. Tbilisin keskilämpötila on 12,7 C. Tammikuu on vuoden kylmin kuukausi keskilämpötila 0,9 C. Heinäkuu on vuoden lämpimin kuukausi ja keskilämpötila on 24,4 C.

Huone 511 kiittää ja kuittaa! (Tiitu ja Sara)