T02-landslaget: EM i Georgien dag 5

Måndagen 5.8

Morgonen började med vår vanliga promenad kl. 7.30. Efter det åt vi ett lätt morgonmål som bestod av croissant och banan. Sedan starttade bussen kl. 8.00 mot träningshallen där vi sedan tränade i 45 min. Fiilisen på träningen var bra men inte på topp. Då vi kom tillbaka till hotellet så åt vi ett ordentligare morgonmål och efter det duchade vi. Klockan 12 hadde vi ottelupalaveri där vi gick igenom motståndarnas spel. Där efter så började laddningen till match. Två timmar före bussen starttade till match hallen så åt vi lunch som bestod av pasta och kyckling. Vi kom fram till hallen ca. 16.30 och en kvart senare gick vi ut och tog frisk (?) luft. Då vi kom in så värmde vi upp ordentligt på en liten koribollsplan inne i hallen. Fiilisen under uppvärmningen var helt okej men inte riktit på topp.
Matchen började 18.00 lokal tid. Efter en mycket jobbig start sjönk fiilisen och så tog Mecca en time out för att påminna oss om våra överenskommelser. Matchen fortsatte inte som planerat och vi var långt ifrån vår egna nivo. I andra halvlek bytte vi till 3:3 försvar som sedan i slutet började fungera bättre och vi såg även många fina räddningar från Player Of The Match: Stella Bruncrona. Matchen slutade med en rejäl förlust 15-42. Fiilisen efter matchen var dålig och de syntes på hela laget. Bussen tillbaks till hotellet for ca. 20.00 och 20.30 åt vi middag. Efter det hann vi med en snabb sväng till butiken och då vi kom till baka så stretchade vi utanför hotellet. Kvällen slutade med en genomgång av matchen och vi fick även en laguppgift. Efter det var det sovdags.

Mecca kommentarer över matchen:
Starten var egentligen helt katastrofal, vi kom in på plan och gjorde egentligen ingenting vi kommit överrens om. Då ställningen var 0 -7 tog jag en time out och efter det blev kanske spelet en aning bättre men vi hadde redan då tappat tråden i matchen. Laddningen var något sådär ditåt men den sku ha kunna va bättre. Spelmässit så är Schweiz ett bra lag men vi hadde kanske lite för stor respect för dem i anfalle. Vi gick lite för nära och då vi blev fast orkade vi inte tramppa till slut fastän vi har styrcka att komma förbi. Så tappade vi mycket bollar i anfallsväg som då Schewiz använde till sin fördel som i storsätt avgjorde matchen. Andra halvlek var en aning bättre och vi lyfte till 3:3 försvar som stundvis fungerade rikti bra. Vi lyckades stoppa deras skyttar, stal några bollar och lyckades även göra några kontringsmål. Vi började även stressa dem mera i vår anfallszon. Sista 7 – 8 minutrana kom vi nästan upp till vår nivå och då gav vi stryk till dem och ifall vi sku ha spelat hela matchen på den nivån så skulle slutsiffrorna sett annorlund ut.