Suomi kaatui taistellen Itävallalle

Miesten maajoukkue pelasi EM-jatkokarsinnan viimeisen kotiottelun keskiviikkona ja kärsi Itävallalle tappion niukasti lukemin 36-39 (15-21).

Suomi joutui otteluun ilman peräti kuutta vakiopelaajaansa, mutta antoi Itävallalle kovan vastuksen. Tasaisen alun jälkeen Itävalta nykäisi pienen eron, jonka Suomi vielä kuroi umpeen, mutta vierasjohto venyi pian viiteen maaliin. Samoissa lukemissa edettiin taukoon saakka.

Tauon jälkeen Suomi pyrki nousemaan mukaan voittotaisteluun, mutta ei juuri pystynyt eroa kutistamaan. Hyökkäyspeli toimi hyvin, mutta puolustuksessa fyysisesti vahvempia itävaltalaisia vastaan oli vaikeuksia.

– Fysiikan lait eivät puolustuksessa vain ole meidän puolellamme ja ehkä maalivahdeiltakin olisi kaivannut vähän enemmän torjuntoja, päävalmentaja Kaj Kekki totesi.

Suomi taisteli sitkeästi loppuun saakka, eikä Itävalta päässyt karkaamaan missään vaiheessa. Vieraat pitivät kuitenkin kiinni johdostaan loppuun saakka ja veivät tärkeät pisteet matkaansa.

Tappiosta huolimatta Kekki näki esityksessä paljon positiivisia elementtejä.

– Hyökkäyksessä tämä oli näiltä pojilta erinomainen suoritus, olen erittäin tyytyväinen liikkeeseen hyökkäyspelissä. Meillä oli nyt vajaa joukkue, mutta nämä kaverit taistelivat kaikki pää pystyssä koko 60 minuuttia, Kekki kiitteli.

Suomen maalitykkeinä häärivät etunenässä Richard Sundberg ja Benny Broman. Uusista kasvoista puolestaan Benjamin Helander ja Anthony Hellakoski kuuluivat illan onnistujiin.

– Onnistumisia toivottiin ja niitä saatiin. Nämä pelaajat osoittivat, että heillä tulee itseluottamus riittämään jatkossakin ja se on hyvä asia.

Tappion myötä Suomen teoreettisetkin mahdollisuudet EM-lopputurnaukseen haihtuivat ilmaan. EM-jatkokarsinnan Suomi päättää tulevana lauantaina Espanjan vieraana.

EM-jatkokarsintaa, Energia Areena, Vantaa:

Suomi – Itävalta 36-39 (15-21)

Suomen maalintekijät:
Richard Sundberg 10, Benny Broman 8, Benjamin Helander 4, Anthony Hellakoski 4, Joacim Broman 3, Miro Koljonen 3, Fredrik Forss 2, Kristian Jansson 1, Ian Martin 1

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.