Suomi hakee hyvää päätöstä EM-karsinnoille

Miesten käsipallomaajoukkue päättää EM-karsintansa tällä viikolla, kun joukkue kohtaa keskiviikkona Riihimäellä Pohjois-Makedonian ja sunnuntaina vieraskentällä maailmanmestari Tanskan.

Joukkue kokoontui maanantaina ja aloitti valmistautumisen peleihin. Alun perin nimetyistä pelaajista Nico Rönnberg, Teemu Tamminen, Richard Sundberg ja Mikael Mäkelä sekä Joonas Klama joutuivat jäämään leiriltä sivuun.

– Meillä on taas loukkaantumisia, mutta samalla olemme saaneet uusia pelaajia mukaan. Yritämme käyttää tämän lyhyen valmistautumisjakson mahdollisimman tehokkaasti hyväksemme, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren toteaa.

Suomi on hävinnyt kaikki ottelunsa kovassa lohkossa, mutta Lindgrenin mukaan joukkueen pelaamisessa on ollut merkkejä paremmasta.

– Edellinen pelimme Sveitsiä vastaan oli hyvä ja toivottavasti pystymme jatkamaan siitä myös näissä kahdessa seuraavassa ottelussa.

Suomi kohtaa keskiviikkona Riihimäen Cocks Areenalla Pohjois-Makedonian. Joukkueiden edelliskohtaaminen marraskuussa päättyi Pohjois-Makedonian 33-24 voittoon. Joukkueen ehdoton ykköstähti on 40-vuotias legendapelaaja Kiril Lazarov, joka nimitettiin pettymykseen päättyneiden MM-kilpailujen jälkeen myös joukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

– Pohjois-Makedonia on meille vaikea vastustaja. He ovat kokenut, vahva ja fyysinen joukkue ja edelliskohtaamisessa meillä oli vaikeuksia erityisesti Lazarovin ja viivapelaajien kanssa. Meidän on opittava siitä pelistä ja toivottavasti pystymme tällä kertaa parempaan.

Suomen ja Pohjois-Makedonian välinen ottelu keskiviikkona alkaa kello 18.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Suomen joukkue Pohjois-Makedoniaa ja Tanskaa vastaan:
* – nimetty joukkueeseen täydennyksenä

Patrik Roslander, Dicken, (mv)
Mikael Heinonen, BK-46 (mv) **
Casper Blanck, Tumba (mv) SWE***
Benjamin Helander, Alingsås HK, SWE
Roni Syrjälä, Cocks
Sebastian Säkkinen, BK-46
Robin Sjöman, BK-46
Fredrik Forss, GrIFK
Max Granlund, Dicken
Robin Granlund, GrIFK
Ian Martin, Dicken
Filip Söderlund, Dicken
Miska Henriksson, BK-46 **
Fredrik Karlsson, SIF *
Linus Lindberg, BK-46*
Niki Tuominen, GrIFK*
Carl Weurlander, SIF*

Vain kotiottelu**
Vain vierasottelu***